13. kolo
11.11.2023 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Vinícius Júnior (© AFP)

Vinícius Júnior na urážky fanoušků nezapomněl. Real obrátil defenzivu Netopýrů vzhůru nohama

Hráči Realu Madrid porazili ve 13. kole LaLigy před vlastními fanoušky Valencii 5:1. Skvostný start proti oblíbenému soupeři, se kterým Los Blancos padli na Santiago Bernabéu naposledy v roce 2008, gólově podpořil už ve třetí minutě Dani Carvajal. Na jednoznačném vítězství se následně dvěma zásahy podíleli Rodrygo a Vinícius Júnior, jenž se tak pomstil hostujícím fanouškům, kteří jej v posledním vzájemném utkání rasisticky uráželi.

Bílý balet díky triumfu razantně odpověděl na odpolední plný zisk vedoucí Girony, na překvapivého lídra španělské nejvyšší soutěže však bude během reprezentační pauzy stále ztrácet dva body.

Los Blancos měli výborně rozjetou skupinu Ligy mistrů, a tak nebylo překvapením, že Carlo Ancelotti netlačil proti Braze na nasazení lehce zraněného Juda Bellinghama. Navzdory absenci anglické hvězdy Real zvítězil a oslavil postup do osmifinále, na čemž měl zejména chycenou penaltou podíl Andrij Lunin. Brankářská trojka klubu musela do akce i při souboji s Valencií, které se v porovnání s minulým ročníkem nadmíru dařilo, venku však dosud vyhrála jen jednou. Změnit tuto bilanci mohl Hugo Duro, jenž na začátku nového ročníku našel gólový apetit.

Slavnostní výkop klubové legendy a čestného prezidenta Bílého baletu Pirriho předcházel snovému startu domácích. Už ve třetí minutě se totiž po přesném dlouhém pasu Toniho Kroose uvolnil Carvajal a zpoza vápna slabší levačkou zamířil přesně k pravé tyči. Krátce nato ukázal Kroos svou vytříbenou kopací techniku znovu, ranou ze standardní situace ale rozezvonil břevno. Galapředstavení velkých šancí mělo pokračování i na druhé straně, když očekávaný souboj Duro-Lunin dvakrát v rychlém sledu vyzněl pro ukrajinského gólmana. Stejně jako začátek, tak i konec úvodního dějství vyšel Los Blancos na výbornou. Brazilskou spolupráci Rodryga s Viníciusem Júniorem zakončil druhý jmenovaný netradičně v pádu hrudníkem a rozvlnil síť za zády bezmocného Giorgiho Mamardashviliho.

Krátce po změně stran se v bílé části Madridu slavilo znovu, a to hned dvakrát během minuty. Nejprve se opět po přihrávce Rodryga prosadil střelou zpoza vápna Vinícius Júnior a přesný zásah si ke dvěma asistencím připsal po chybné rozehávce Mamardashviliho také mladší z obou Brazilců Rodrygo. Ten ještě neměl dost, když v závěru roztančil obránce v šestnáctce a zásahem na vzdálenější tyč gólově dorovnal svého ofenzivního parťáka. Valencia se přece jen dočkala čestného úspěchu a Duro nakonec čisté konto Luninovi překazil.

Zatím nejúspěšnější období kouče Rubéna Baraji na lavičce Netopýrů tak k bodovému zisku na Santiago Bernabéu nevedlo. V příštím kole jeho svěřenci přivítají 25. listopadu Celtu Vigo, Real bude hrát o den později v Cádizu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele