5. kolo
17.09.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Joselu (© AFP)

Drtivý nástup Sociedadu na body nestačil. Obrat Bílého baletu režíroval García

Real Sociedad se i přes dobrý výkon nenaladil na duel Ligy mistrů proti Interu Milán úspěšným výsledkem, když padl v pátém kole LaLigy na hřišti Realu Madrid 1:2. Sebevědomí hosté byli odměněni za svoji snahu v páté minutě, kdy se ve vápně prosadil nikým nehlídaný postrach všech komentátorů Ander Barrenetxea. Stav oboustranně atraktivního utkání však pomohl překlopit na stranu domácích dvěma asistencemi Fran García, jenž takřka okamžitě po návratu ze šaten našel zakončujícího Federica Valverdeho a stoprocentní bilanci Bílého baletu následně hlavičkou uchoval fotbalový cestovatel Joselu.

Hráči Realu Madrid měli před sebou po reprezentační pauze velmi nabitý program, královský klub se navíc stále musel potýkat se zraněním hvězdného Viníciuse Júniora. Radost mu ovšem dělal Jude Bellingham, který si fantastickou střeleckou formu z klubu přenesl i do reprezentace. Tentokrát ale Los Blancos nečekal lehký úkol, jelikož Baskové dosud neprohráli a v posledním vzájemném měření sil dokonce zvítězili 2:0.

Začátek duelu byl pro Bílý balet jako ze zlého snu. Už v páté minutě se z dorážky prosadil Barrenetxea, kterého našel úplně osamoceného uprostřed vápna skvostným pasem Takefusa Kubo. Následně dostal míč do sítě sám japonský štírek, nicméně jeho parádní trefu k levé tyči anulovalo ofsajdové postavení clonícího spoluhráče. Chvíli nato mohl odpovědět domácí celek, Joselu ale z dobré pozice napálil pouze břevno a následné akrobatické zakončení Rodryga se mezi tři tyče nevměstnalo. Rychlý Brazilec si mohl chuť spravit krátce před odehranou půlhodinou, pumelicí si ale na dobře postaveného Álexe Remira nepřišel. Na druhé straně se následně vytáhl i Kepa Arrizabalaga, který reflexivním zákrokem vyrazil hlavičku Mikela Merina.

Do druhé půle vstoupili hráči v bílých dresech daleko lépe než do té první. Odehrálo se pouhých 40 vteřin a na Santiago Bernabéu bylo daleko veseleji. Prsty v tom měl García, jenž zpětným pasem vybídl Valverdeho, jehož dělovka z hranice vápna skončila s přispěním tyče v síti. Sociedad sice inkasovaný gól herně nerozhodil, avšak domácí straně dodal potřebné sebevědomí v zakončení. To se projevilo po hodině hry, kdy se o obrat ve skóre postaral po dalším skvělém pasu Garcíi přesně hlavičkující Joselu, který tak před svým odchodem ze hřiště napravil nepovedený moment z první půle.

Real Madrid tedy domácí utkání zvládl a i nadále zůstal stoprocentní. V dalším kole jej bude 24. září čekat madridské derby s Atlétikem. Baskové změří ve stejný den síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele