15. kolo
02.12.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rodrygo (© AFP)

Chytrost nestárnoucího Kroose udržela Real na špici. Při skalpu Granady opět pálil Rodrygo

Real Madrid ovládl domácí duel 15. kola LaLigy proti Granadě 2:0. Pozvolný začátek rozsekl ve 26. minutě Brahim Díaz, který zužitkoval precizní průnikovou přihrávku do vápna z dílny 33letého Toniho Kroose. Pozadu nezůstal ani ve formě hrající Rodrygo, jenž po změně stran dodal šestým gólem v ligovém ročníku svému týmu klid na kopačky. Bílý balet tak na triumf konkurenční Girony zareagoval na výbornou a vyhoupl se zpět do čela soutěže, kde zůstává díky lepšímu skóre.

Los Blancos si i přes rozsáhlou marodku stále drželi fantastickou formu, kterou potvrdili i v týdnu proti Neapoli. Italský celek totiž přemohli ve skupinové fázi Ligy mistrů 4:2, a zajistili si tak postup do osmifinále z první příčky. Při zranění Viníciuse Júniora začal zářit jeho brazilský parťák Rodrygo, jenž z posledních čtyř utkání za klub nastřílel šest branek, ke kterým přidal čtyři asistence. Právě na něj si musela dávat předposlední Granada, jež zvítězila od startu ročníku pouze jednou, největší pozor.

Bílý balet se v první půli nejprve přesvědčil o přísnosti sudího Pabla Fuertese. Ten každý výraznější projev odporu vůči své autoritě odměnil žlutým kartonkem. Po stanovení hranice pravidel se Kroos ve 26. minutě uvedl bravurní přihrávkou do šestnáctky, kterou v úvodní trefu přetavil Díaz. Na sklonku poločasu mohl skórovat Joselu, z bezprostřední blízkosti však zamířil vedle levé tyče.

Před hodinou hry potvrdil výbornou formu Rodrygo, když do sítě razantním způsobem dopravil odražený míč po zákroku gólmana. Madridský celek poté zvolnil tempo a nehnal se bezhlavě do útoku. Hru tak kouskovaly fauly, které byly často mířené i na Juda Bellinghama. Právě mladá anglická superstar adresovala do vápna soupeře přesné přihrávky, tu nejlepší z nich poslal v 75. minutě z halfvoleje přímo do brankáře Federico Valverde.

Real Madrid tak doma překvapení nedopustil a připsal si povinné tři body. V příštím kole se 9. prosince představí na půdě Betisu, Granada vyzve o den později Athletic.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele