4. kolo
02.09.2023 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Real si dal na zmodernizovaném stadionu načas. Domácí premiéra Bellinghama skončila euforií

Real Madrid zvládl otočit nepříznivě se vyvíjející duel čtvrtého kola LaLigy s Getafe, které porazil na vlastním hřišti 2:1. Radost domácím fanouškům z pohledu na takřka zrekonstruovaný stadion Santiago Bernabéu pokazil již v 11. minutě odchovanec Bílého baletu Borja Mayoral. Favorit se však ve druhé půli oklepal a díky brzkému gólu Joselua vykřesal naději na tříbodový zisk, kterou přeměnil v realitu v samotném závěru klání Jude Bellingham. Předsezonní posila z Dortmundu se tak trefila i ve svém čtvrtém ligovém zápase v novém působišti.

Fotbalistům Realu Madrid komplikovala start letošní sezony jedna překážka za druhou. Po zranění dvou klíčových hráčů Thibauta Courtoise a Édera Militaa přišly také zdravotní trable Viníciuse Júniora. Královský klub byl do posledních minut přestupového období naprosto klidný a žádnou novou akvizici nepřivedl. Proti Getafe se tak v útoku spoléhal především na Rodryga případně i Bellinghama, jenž byl se čtyřmi góly a jednou asistencí vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého měsíce LaLigy.

Vstup do utkání se ale Bílému baletu nevydařil, když hned z prvního střeleckého zakončení inkasoval. Chybné rozehrávky Frana Garcíi využil Mayoral, jenž v běhu nejprve obešel domácího gólmana, aby následně zakončil do odkryté branky. Los Blancos následně zvýšili aktivitu na útočné půli a ve 23. minutě se již po zákroku na Bellinghama radovali z odpískané penalty. Rozhodčí ale po kontrole u videa svoje rozhodnutí přehodnotil a pokutový kop odvolal. Nedlouho po půlhodině hry byl přesto Real blízko vyrovnání, když hlavičku Luky Modriče směřující pod břevno vytěsnil David Soria úchvatným zákrokem na roh. Krátce před koncem úvodního dějství se hostující gólman vyznamenal i proti ráně osamoceného Josela, jenž nebezpečně zakončoval ze středu pokutového území.

Los Galacticos vstoupili aktivně i do druhého poločasu a již ve 47. minutě se radovali z vyrovnání, když se po centru Modriče odrazil míč až k nohám Joselua, jenž se prosadil střelou zblízka. V 54. minutě mohl dokonat obrat střídající Toni Kroos, ránu z hranice vápna ale zastavila levá tyč a s následnou dorážkou si Soria poradil. O chvíli později si velkou příležitost vytvořili rovněž Azulones, pumelici Carlese Aleňi ale zastavil pozorný Kepa Arrizabalaga. V 65. minutě byla po pokusu Daniela Carvajala ve hře opět branková konstrukce, když španělský obránce napálil pravou tyč. O chvíli později se mohl podruhé v utkání zapsat mezi střelce Joselu, prudký přízemní projektil ale vytěsnil skvělý Soria. Bílý balet i nadále ždímal svého soupeře a v nastavení se přece jen dočkal rozhodující trefy, když se z dorážky prosadil Bellingham.

Real Madrid tak první letošní duel na domácím stadionu zvládl a získal počtvrté v řadě tři body. Následující zápas sehraje 16. září, kdy se střetne s Realem Sociedad, Getafe změří o den později síly s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele