16. kolo
09.12.2023 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Betis (© AFP)

Bellingham otřásl základy sevillské pevnosti. Domácí neporazitelnost Betisu prodloužil Ruibal

Fotbalisté Betisu remizovali v 16. kole LaLigy na vlastním hřišti s Realem Madrid 1:1. Bílý balet, jemuž chyběla řada důležitých hráčů základní sestavy, se v Seville ujal vedení, když se trefil nejlepší střelec celé soutěže Jude Bellingham. Hvězdný Angličan tím přiblížil zelenobílé k první domácí porážce sezony, to však v 66. minutě odmítl krásnou ranou z dálky Aitor Ruibal.

Real Madrid postihla v týdnu další bolestivá zpráva, když mu vypadl klíčový pravý obránce Dani Carvajal. Ten si přivodil svalové zranění, které jej vyřadilo ze hry až do konce kalendářního roku. Pro Bílý balet tak šlo o ztrátu již šestého hráče základní sestavy. Toho chtěl využít domácí Betis, jenž po porážce se Spartou nezvládl ani utkání minulého ligového kola s Almeríí. I přes početnou marodku zůstávali hosté favoritem, k čemuž příspíval i fakt, že od startu letošní sezony prohráli pouze jednou.

Skóre mohl hned v sedmé minutě otevřít kapitán Realu Luka Modrič, potvrdil však, že hlavičkování nikdy nepatřilo mezi jeho nejsilnější stránky. Po půlhodině hry poprvé ohrozili branku Andrije Lunina svěřenci Manuela Pellegriniho. Střelu Williana Josého ještě stihla defenziva Los Blancos zablokovat, proti pokusu Ayozeho Péreze se ovšem již musel vyznamenat ukrajinský brankář, který vytáhl skvělý zákrok. Ve 41. minutě měl šanci opět Modrič, s jeho jedovatou střelou si nicméně Rui Silva poradil. Gólem neskončil ani pokus Davida Alaby ze standardní situace, neboť rakouský obránce poslal svůj projektil jen mimo Silvovu branku.

Šest minut po změně stran musel další skvělý zákrok vytasit Lunin, který kryl zajímavý pokus svého bývalého spoluhráče Isca. Španělského záložníka musela neproměněná šance mrzet o to víc, když sledoval, jak o dvě minuty později na druhé straně hřiště posílá jeho bývalého zaměstnavatele do vedení Bellingham. Anglický mladík po hezké přihrávce Brahima Díaze neměl problém z bezprostřední blízkosti překonat Silvu, a otevřít tak skóre utkání. V 66. minutě srovnal Ruibal, který náramně vypálil do levé šibenice a nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. V samém závěru nejprve musel Silva zasahovat proti přímému kopu Toniho Kroose a následně na druhé straně zahrozil Isco, jeho hlavička však ke smůle domácích skončila pouze na tyči.

Real Madrid tak po delší době doplatil na rozsáhlou marodku a ze Sevilly si odvezl jen bod. Oba celky sehrají další ligový zápas 17. prosince. Bílý balet změří síly s Deportivem Alavés, Betis se utká s Realem Sociedad.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele