27. kolo
03.03.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorcy (© AFP)

Girona klopýtnutí Realu znovu nepotrestala, Mallorca pokračuje v laufu

Mallorka porazila ve 27. kole LaLigy na vlastním hřišti Gironu 1:0, a po postupu do finále Copa del Rey tak slaví další cenný skalp favorita. Nejenže domácí udrželi na uzdě nejproduktivnější útok ligy, ale ve 33. minutě dokázali také skórovat. Byl u toho José Copete, který se nejlépe zorientoval ve zmatku v pokutovém území a zaznamenal svůj první gól v ročníku. Katalánci tedy nevyužili další zaváhání prvního Realu a titulové šance se jim zase o něco vzdálily.

Mallorca vstoupila do utkání s Gironou napumpovaná pozitivní energií, jelikož se jí v týdnu podařilo poprvé od roku 2003 postoupit do finále Copa del Rey. V lize se ale Rumělky trápily a daleko nebyly ani od sestupového pásma. V nabitém programu je navíc nečekal vůbec jednoduchý úkol, Blanquivermells se totiž stále nacházeli na skvělém druhém místě, přičemž v předchozím duelu se vrátili na vítěznou vlnu, když porazili Vallecano 3:0.

K dalšímu tříbodovému zisku mohl svůj tým nasměrovat Iván Martín, který si naběhl na centr ideálních parametrů z dílny Miguela Gutiérreze, ale jeho hlavička neměla potřebnou razanci. Na druhé straně byl blízko skórování Vedat Muriqi. Vytáhlý kosovský útočník dostihl míč ještě před vybíhajícím Paulem Gazzanigou a zkusil jej přelobovat. Muriqiho pokus však skončil jen pár čísel vedle vzdálenější tyče.

Ve 33. minutě byli Piráti za svůj aktivní herní projev odměněni. Balon z rohového kopu vyboxoval Gazzaniga pouze na hranici šestnáctky, odkud se do něj opřel Omar Mascarell, aby jen nastřelil svého spoluhráče. Ve zmatku před Gazzanigou se nejlépe zorientoval Copete a nekompromisně rozvlnil síť.

Útočné nápady chyběly hostujícím hráčům i v úvodu druhého dějství. Alespoň v náznaku příležitosti se objevil Arťom Dovbyk, jenž hlavou sklepl míč do druhé vlny Viktoru Cygankovovi. Ukrajinský křídelník však celou situaci přeběhl. Kdyby se tak nestalo, mohl zakončovat do odkryté branky. Čtvrthodinu před koncem se prezentoval dravým průnikem střídající Portu. Toho dokázal čistě odzbrojit Copete, nicméně balon se odrazil k dobíhajícímu Sáviovi, ani on ale nedokázal prostřelit Predraga Rajkoviče.

Domácí celek tak dokázal Gironu zaskočit a získat tři body. V následujícím kole jej 8. března čeká další těžký soupeř v podání Barcelony, Blanquivermells změří o den později síly s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele