6. kolo
24.09.2023 16:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Isi Palazón v souboji s Albertem Morenem (© AFP)

Villarreal po návratu z Atén neobstál ani v domácí lize. Blesková odpověď Raya určila remízu

Vallecano se v šestém kole LaLigy poprvé dělilo se soupeřem o body, když remizovalo 1:1 s Villarrealem. Mužstva se prosadila chvíli po sobě. Skóre otevřel brankou v 15. minutě Alexander Sörloth, na nějž odpověděl jen o chvíli později po bleskové akci Kike Pérez. Hosté tak po prohraném utkání s Panathinaikosem v Evropské lize nezvítězili i kvůli vyloučení Alberta Morena ani ve španělské nejvyšší soutěži, v níž se nacházejí až tři body za Madriďany.

Forma celku z hlavního města byla pozoruhodná. Rayo totiž v úvodních pěti kolech pokaždé buď vyhrálo s čistým kontem, nebo prohrálo, aniž by samo vstřelilo branku. Celkové skóre jeho vítězných zápasů tak činilo 6:0, zatímco v neúspěšných duelech bylo 0:8. To způsobil především naprostý výbuch s Atlétikem Madrid, od kterého domácí inkasovali sedm gólů. Vyskakovat si zatím nemohla ani Žlutá ponorka, která se se šesti body krčila ve druhé půlce tabulky.

Oba týmy, vědomy si své nekonzistentní formy, vstoupily do zápasu opatrně a nepouštěly se do žádných velkých akcí. Až v 15. minutě se osmělila Žlutá ponorka, která ukázala, že v jednoduchosti je síla. Hosté se na tři přihrávky dostali z vlastní poloviny do velkého vápna, odkud přesně zakončil Sörloth. Los Vallecanos nezůstali pozadu ani minutu a po takřka identické akci vyrovnal Pérez. Do poločasu už další pozdvižení nepřišlo a do kabin se šlo za remízového stavu.

Hráči ve žlutých dresech ukazovali po změně stran větší chuť po vítězství, ale recept na domácí obranu se jim dlouho nepodařilo odhalit. V 70. minutě měl blízko ke druhému gólu Sörloth, jenž ovšem v těsné vzdálenosti od branky na míč nedosáhl. Situaci svým spoluhráčům na posledních 12 minut ztížil Alberto Moreno, který se nechal po dvou žlutých kartách vyloučit. I přes oslabení Villarreal pokračoval v honbě za vítěznou trefou, té se ale nedočkal.

Po závěrečném hvizdu si tedy oba celky připsaly první letošní remízu. Příštím soupeřem Vallecana bude 27. září Cádiz, Villarreal ve stejný den přivítá Gironu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele