13. kolo
11.11.2023 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sávio (© AFP)

Rayo trápilo další klub ze špice tabulky. Girona gólem mladého Brazilce zvýšila náskok na Real

Rozjetá Girona se nezastavila ani ve 13. kole LaLigy na hřišti Vallecana, kde zvítězila 2:1, a pojistila si tak první místo v tabulce. Domácí sice měli lepší vstup do utkání, když se již v páté minutě prosadil Álvaro García, ještě do konce prvního dějství ovšem potvrdil srovnávací trefou skvělou fazonu Arťom Dovbyk. Na ukrajinského útočníka po změně stran navázal teprve 19letý talent Sávio, čímž zajistil svému celku již páté soutěžní vítězství v řadě. Rayo se naopak po cenné remíze s Realem Madrid muselo smířit s první porážkou od začátku září.

Pohádkový příběh Girony pokračoval i nadále, před zahájením 13. kola se nacházela díky zaváhání Realu Madrid a vlastní sérii čtyř vítězství v řadě v čele soutěže. Celkově měli Blanquivermells vůbec nejvíce výher z celé ligy v letošním ročníku - 10. Tentokrát se proti nim postavili pro změnu specialisté na nerozhodné výsledky z Vallecana. Právě Rayo obralo Bílý balet v minulém kole o body, a zaznamenalo tak již svou šestou remízu. Pozitivní byl ale fakt, že od 2. září nepoznalo přemožitele.

I zápas s lídrem ligy zahájili Los Vallecanos výborně. Už v páté minutě se po šťastném odrazu míče od Isiho Palazóna objevil sám v pokutovém území Álvaro García, který se svou šancí naložil nejlépe, jak mohl, a s pomocí pravé tyče poslal balon do brány. Gironistes mohli vyrovnat po 20 minutách hry, když se jim krásnou kombinací ve velkém vápně povedlo překonat gólmana domácích.

Hrdinou se stal obránce Florian Lejeune, který vychytal zakončujícího Dovbyka a vykopl míč z brankové čáry. Ve 42. minutě už se ukrajinský útočník radoval z vyrovnání. Po další z mnoha akcí po pravé straně mu do vápna přihrál jeho reprezentační kolega Viktor Cygankov a osamocený Dovbyk už neměl problém poslat míč do sítě.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří chtěli začít podobně jako v prvních 45 minutách, ovšem proti jejich plánu stála především branková konstrukce, která dvakrát zachránila Blanquivermells. Nejprve v 52. minutě trefil hlavou po rohovém kopu levou tyč Alfonso Espino a po pár minutách namířil míč přízemní střelou z dálky do pravé tyče Palazón.

Girona však všechny horké chvilky před svou brankou přežila a sama udeřila v 65. minutě, kdy se po přihrávkách z pravé strany dostal k balonu Dovbyk. Ten trefil jen domácího brankáře, ovšem míč se odrazil přímo k Sáviovi, jenž měl snadnou práci a poslal hosty do vedení.

Girona tak opět potvrdila skvělou formu a popáté v řadě zvítězila. V následujícím kole se střetne doma s Bilbaem, Vallecano změří o dva dny dříve síly s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele