5. kolo
15.09.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Isi Palazón (© AFP)

Alavés pokračuje v nastoleném trendu. Vallecanu pomohla z gólové mizérie přísná penalta

Hráči Raya Vallecana odčinili v pátém kole LaLigy dvě ligové porážky v řadě, když na vlastní půdě porazili Alavés 2:0. Domácím k úspěchu pomohl v závěru první půle přísně nařízený pokutový kop, který s přehledem proměnil Isi Palazón. Los Vallecanos vývoj utkání kontrovali a krátce před koncem zásluhou Jorge de Frutose stvrdili své vítězství. Zároveň tak po debaklu s Atlétikem Madrid a prohře v Andalusii prolomili sérii dvou klání bez vstřelené branky. Deportivo naopak protáhlo svůj trend, kdy od startu sezony střídá výhry s prohrami.

Rayo se po výborném startu ročníku nevypořádalo s drtivým debaklem v městském derby od Atlétika. Ani proti Betisu se totiž tým, který v minulé sezoně dělal problémy i největším favoritům na titul, neprosadil a propadl se do středu tabulky. Z něj mu měl mimo jiné pomoci Palazón, jehož herní projev byl i přes nepřesvědčivé výkony Vallecana stále výborný. Alavés byl pro Madriďany po reprezentační přestávce značnou výzvou, jelikož po svém návratu mezi elitu získal už šest bodů.

Někteří diváci téměř začali slavit již v sedmé minutě, ale zakončení Sergia Camella pouze způsobilo iluzi úspěšné trefy, jelikož míč rozvlnil boční síť. Dalekonosná střela Palazóna měla pro hostujícího brankáře nepříjemnou trajektorii a proto ji Antonio Sivera vyřešil vyboxováním na rohový kop. Rayo vstoupilo do duelu mnohem lépe a prolomení bezbrankového stavu vypadalo býti pouze otázkou času.

Los Vallecanos se dočkali výhody pokutového kopu po zbytečném faulu obránce hostů. Palazón chladnokrevně poslal Siveru na opačnou stranu a zužitkoval šanci z 11 metrů. Baskové tedy odcházeli do poločasové přestávky s nejmenším možným deficitem.

Po změně stran se spustil velmi intenzivní déšť, který komplikoval tvorbu příležitostí. Přesto se Rayo téměř ujalo dvoubrankového náskoku, aby Sivera celou situaci odvrátil, tak se musel předvést parádním zákrokem světové třídy. Počasí se uklidnilo až po uplynutí hodiny hry, trávník byl však značně podmáčený.

Ve druhém dějství se na hrací půdu dostal i Ianis Hagi, syn slavného Gheorgheho. Právě mladík z Rumunska dokázal zakončit ze značného úhlu, Stole Dimitrievski se však předvedl kvalitním zákrokem, přestože se potýkal s malým zraněním. Krátce před koncem tak domácí stvrdili své vítězství, když využili rychlého protiútoku. Před brankou se ve správný čas a na správném místě objevil de Frutos, který se nemohl mýlit.

Vallecano po vysoké porážce potěšilo domácí publikum a připsalo si do tabulky tři body. V dalším kole Rayo vyzve 24. září Villarreal, Alavés se už o dva dny dříve střetne s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele