10. kolo
22.10.2023 16:15 CET
5 : 2
(3:2)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

Girona prohání giganty ve velkém stylu. Proti Almeríi ji nerozhodilo ani dvougólové manko

Girona navzdory zpackanému úvodu zápasu porazila v 10. kole LaLigy Almeríi 5:2. Poslední celek tabulky přijel na hřiště štiky soutěže v pozici jasného outsidera, přesto ve 24. minutě vedl po trefách Léa Baptistaa o dva góly. Domácí se z šoku oklepali ještě do přestávky a třemi brankami v rychlém sledu otočili stav utkání, přičemž dvěma zásahy se na tom podílel Arťom Dovbyk. Po změně stran již Gironistes na hřišti vládli a došli si pro osmou výhru v sezoně, kterou se navíc dotáhli na vedoucí Real Madrid.

Katalánský celek zatím fotbalem bavil a byl za to náležitě odměněn. Při cestě na průběžnou druhou příčku doma ztratil body pouze s Bílým baletem a v jeho dosavadních devíti vystoupeních padaly v průměru více než tři branky na utkání. Z tohoto pohledu na tom byly ještě lépe zápasy Almeríe, ve valné většině případů však mířily míče do její sítě. To La Unión poslalo na samý chvost tabulky, hosté navíc museli bojovat i s absencí čtyřgólového Luise Suáreze, který utrpěl zlomeninu na dolní končetině.

Příznivci Almeríe slavili již ve druhé minutě. Z téměř nemožného úhlu vypálil Léo Baptistao, přičemž jeho pokus pravděpodobně nemířil ani na branku. Paulo Gazzaniga si jej ale poněkud nešťastným zákrokem srazil do vlastní sítě. Po několika minutách bylo dočasně vyrovnáno, branku Ivána Martína však musel hlavní sudí anulovat kvůli milimetrovému ofsajdu. Pak zahrozili znovu hosté, když po střele na konci protiútoku dokázal Gazzaniga vyrazit míč pouze do míst, kde zkušeně číhal Léo Baptistao a Brazilec se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit. Následně se na listinu střelců zapsal i Martín poté, co krásným způsobem obstřelil hostujícího brankáře. Touto trefou spustil stíhací jízdu, jelikož na něj téměř ihned navázal Dovbyk. Ukrajinec nejprve vyrovnal stav duelu, těsně před odchodem do šaten si pohrál s četným počtem obránců Almeríe a celou situaci vyřešil přesnou střelou levačkou.

Po poločasové přestávce se značně zlepšil výkon obou obranných řad a dlouho nebyla k vidění žádná vyložená příležitost. To platilo až do 71. minuty. Sávio skóroval téměř identickým způsobem, jako se to povedlo na startu utkání Léovi Baptistaovi. Brazilec tak přinesl potřebný klid do řad Gironistes. Nakonec se prosadila i ikona Girony Cristhian Stuani, přičemž se jednalo o 24. gól domácích, čímž se stali nejlepším útokem v LaLize.

Překvapení španělské nejvyšší soutěže z Girony se tak zakouslo do dalšího soupeře a získalo všechny body. V příštím kole 27. října přivítá Celtu Vigo, v Almeríi se tentýž den představí Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele