2. kolo
20.08.2023 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Cristhian Stuani (© AFP)

Girona zvládla Barcelonou nepoznané. Dominantní výhru nad Getafe řídili Jihoameričané

Hráči Girony zdolali ve druhém kole LaLigy na domácí půdě Getafe 3:0. Hosté v úvodním představení ve španělské nejvyšší soutěži udrželi na uzdě střelce Barcelony, tentokrát však inkasovali už ve 12. minutě zásluhou Venezuelana Yangela Herrery, jemuž pozici připravil Brazilec Sávio. Po změně stran na ně pak dvěma zásahy navázal nestárnoucí reprezentant Uruguaye Cristhian Stuani.

Getafe prožilo v úvodním kole zápas plný emocí, ze kterého ovšem odcházelo s radostí, jelikož dokázalo na domácí půdě uhrát cenný bod s loňským mistrem Barcelonou. Spoustu kontroverzních rozhodnutí sudího v tomto klání už madridskému celku úspěšný zisk bodu nesebralo, a tak se mohli jeho hráči soustředit na duel s Gironou. Ta při startu LaLigy také překvapila favorita, když remizovala na hřišti Realu Sociedad 1:1.

Aktivněji do utkání vlétli domácí a ve 12. minutě se po přezkoumání videorozhodčím radovali z úvodní trefy. Nadýchaný centr Sávia zužitkoval Herrera, jenž v chumlu hráčů vyskočil nejvýš a hlavou umístil míč za záda Davida Sorii. K vyrovnání měl zanedlouho blízko Damián Suárez, z hranice šestnáctky ale zamířil jen těsně vedle brankové konstrukce. Po zbytek první půle se míč nacházel především na kopačkách fotbalistů Girony, žádné další ohrožení branky už ale k vidění nebylo.

Domácí celek přetavil svou herní převahu v druhou trefu krátce po návratu na trávník. Miguel Gutiérrez vyslal do pokutového území prudký centr, na který si naběhl osamocený Stuani a z voleje napálil míč pod břevno. Rodák z Uruguaye byl i nadále při chuti a v 65. minutě se po velmi podobné akci prosadil podruhé v utkání. Zbytek zápasu se za jednoznačného stavu už pouze dohrával.

Duel tak dotáhla do vítězného konce Girona. Ta se v dalším kole 26. srpna představí na půdě Sevilly, Getafe svede o dva dny později bitvu s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele