1. kolo
13.08.2023 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Coliseum Alfonso Perez (© AFP)

Getafe opět ukázalo, zač je toho loket. Jeho „koloseum“ počtvrté v řadě odolalo útokům Barcy

Hráči Barcelony nevykročili za obhajobou titulu správnou nohou, když v prvním kole LaLigy remizovali na půdě Getafe 0:0. Utkání silně ovlivnil incident ze 42. minuty, kdy byl vyloučen hostující Raphinha za hrozivý úder loktem. Krátce před hodinou hry však brazilského útočníka následoval domácí Jaime Mata, který tak zároveň přerušil slibnou pasáž, během níž Azulones několikrát ohrozili branku Katalánců. Skórovat se jim sice nepodařilo, nicméně stejně na tom byli favorizovaní Blaugranas, kteří na Coliseo Alfonso Perez naposledy vstřelili branku v roce 2019.

Barcelona byla poměrně dost aktivní na přestupovém trhu, když ještě před startem ligy dokázala získat Ilkaye Gündogana z Manchesteru City nebo stopera Iňiga Martíneze z Bilbaa. Zároveň ale přišla o Ousmana Dembelého, jenž zamířil do PSG. Blaugranas ovšem nyní museli upřít pozornost na start španělské nejvyšší soutěže, kde v prvním utkání zavítali na půdu Getafe, kde třikrát za sebou nevstřelili ani gól.

Do šance se tlačil už ve čtvrté minutě domácí Juanmi Latasa, tísněný obráncem ale nezakončil. Poslat míč mezi tři tyče se chvíli nato po centru Gündogana povedlo Robertovi Lewandovskému, akce bývalých spoluhráčů z Dortmundu ovšem brankou neskončila. V 16. minutě protáhl Davida Soriu ze standardky Raphinha, dobře mířený balon vyrazil domácí gólman na roh. Další šanci Raphinha spálil ve 38. minutě, jehož pokus po několika odrazech skončil na brankové konstrukci. Podrážděný Brazilec po zahozených příležitostech a získaných šrámech od důrazných obránců Getafe udeřil jednoho ze soupeřů nesmyslně loktem do hlavy, za což si vysloužil červenou kartu.

V přesile hrající Azulones dostávali v ofenzivě více prostoru a vypadalo to, že budou moci pomýšlet na vítězství. V 57. minutě ovšem fauloval ve slibně se rozvíjející akci Mata a po druhé žluté kartě srovnal počet hráčů. Nová situace na trávníku opět změnila obraz hry v dobývání obranné poloviny Getafe. Lewandowski po hodině hry nebezpečně hlavičkoval, pokusu však scházela razance. K dalším šancím se už nedostávali Katalánci příliš snadno. Až v 80. minutě pálil z nadějné pozice Ansu Fati, ani on ale kýženou branku nezaznamenal, a domácí tak cennou remízu ustrážili.

Barcelona hned na úvod sezony zaváhala a z předměstí Madridu si odvezla pouze bod. V dalším ligovém klání přivítá 20. srpna na domácí půdě Cádiz, Getafe změří ve stejný den síly s Gironou.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Kdyby Lewandowski nebyl hloupej, mohl loni s Bayernem vyhrát nejen Bundesligu ale třeba i LM, DFB Pokal, Superpohár a Interkontinentální pohár. Lewandowski i samotný Bayern to jistě vědí, neboť Lewandowski by jim to tam všechno vystřílel. Bayern je prostě pro Lewabdowskiho šitý jak na míru. Teď už je pozdě. Lewandowski se už vrátit nemůže. Na jeho pomoc zkrátka zapomeňte!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele