3. kolo
28.08.2023 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Alavésu na předměstí Madridu zvlhl střelecký prach. Getafe na třetí pokus bodovalo naplno

Fotbalisté Getafe ve třetím kole LaLigy uspěli nad Deportivem Alavés po výsledku 1:0, a poprvé v ligové sezoně se tak mohli radovat z výhry i vstřeleného gólu. O vítěznou trefu se postaral v 84. minutě z penalty odchovanec věhlasnějšího madridského týmu, Realu, Borja Mayoral. Deportivo naopak po sedmigólové přestřelce se Sevillou podruhé v řadě na venkovním hřišti zakoplo. Zároveň skončila vzájemná remízová série, která trvala posledních šest duelů.

Getafe vstoupilo do sezony dvěma zcela rozličnými výkony. Nejprve totiž udrželo na uzdě střelce Barcelony a získalo cenný bod, pak však jednoznačně prohrálo s Gironou. V utkání s Alavésem měl hrát roli každý gól, jen jeden z posledních 12 domácích duelů Azulones totiž skončil více než jednobrankovým rozdílem. K vyrovnanosti obou mužstev přispíval i pohled na jejich vzájemnou bilanci, když hned šest předchozích střetnutí skončilo nerozhodným výsledkem.

Utkání na předměstí hlavního města začalo opatrně z obou stran a dění kolem pokutových území bylo pramálo. Až ve 27. minutě vystihl Juanmi Latasa zpětnou přihrávku, obešel gólmana Antonia Siveru, ale následným zakončením před poloodkrytou brankou pouze orazítkoval tyč. Deportivo v úvodním poločase nedokázalo trefit bránu Davida Sorii ani jednou, a mohlo tak být rádo, že diváci na Coliseum Alfonso Perez před pauzou přesný zásah neviděli.

Necelé dvě minuty po změně stran se k hlavičce po dlouhém autovém vhazování protlačil Nemanja Maksimovič, jenže se skvělým reflexivním zásahem přispěchal Sivera. Soria se na druhé straně dočkal vůbec prvního zákroku až po hodině hry, kdy si na centr naskočil Abdel Abqar, ale gólman Azulones hlavičku mířící do šibenice konečky prstů vytěsnil. Stejným způsobem zakončoval o pár minut později i Xeber Alkain, ten si ovšem mířidla neseřídil správně a minul. Největší příležitost k premiérové letošní trefě dostali hráči El Geta v 84. minutě, kdy sudí s pomocí VAR nařídil penaltu. K té se postavil Mayoral a střelou do protipohybu Sivery rozhodl.

Dlouhá remízová série v rámci vzájemných utkání tak byla přerušena výhrou Getafe. To se v příštím kole 2. září představí na hřišti Realu Madrid, Alavés tentýž den přivítá Valencii.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele