5. kolo
17.09.2023 14:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

José Bordalás (© AFP)

Osasuna neukončila 15leté trápení, nečekané přestřelce vládli Srbové v barvách Getafe

Fotbalisté Getafe zvítězili v pátém kole LaLigy nad Osasunou 3:2, pět gólů přitom vzájemný souboj nabídl naposledy v roce 2008. Skóre utkání otevřel domácí stoper Stefan Mitrovič, tým z Pamplony však srdnatě bojoval a nadvakrát se vrátil do zápasu. Potřetí se mu to ovšem nepovedlo, a autorem vítězné branky se tak stal další Srb Nemanja Maksimovič. Hosté tak na půdě Azulones nezískali všechny body už po jedenácté v řadě. Rozhodujícímu momentu z 86. minuty již přihlížel přímo z trávníku také Mason Greenwood, jehož příchod z Manchesteru United uvítali domácí fanoušci s až nepochopitelně otevřenou náručí.

Getafe v posledních několika týdnech žilo především z příchodu diskutovaného Greenwooda, což rozvířilo vlny na sociálních sítích po celém světě. Fanoušci madridského klubu si ovšem 21letého Angličana užívali, což dokazovala například i videa z otevřeného tréninku pro veřejnost nebo rekordně vysoký prodej jeho dresů. Právě před zraky vlastních fanoušků si chtěli Azulones připsat tři body. V tom jim měla zabránit Osasuna, která od startu ligového ročníku střídala výhry s prohrami.

Diváci, kteří se lehce opozdili po cestě na stadion Coliseum Alfonso Perez, nemuseli ničeho litovat, protože první vážnější šance přišla až chvíli před uplynutí půlhodiny hry. Ostřílený Ante Budimir se dostal za obrannou linii, obešel vybíhajícího brankáře domácích a poslal míč do odkrytého zařízení. Celé situaci však přecházelo postavení mimo hru a trefa neplatila. Azulones se ujali vedení v 36. minutě. Mitrovič se zorientoval při rohovém kopu nejlépe a předvedl vítězné zakončení hlavou, přičemž asistenci si přesným centrem připsal Damián Suárez. Hosté však těsně před odchodem do šaten vyrovnali. Zmatku v pokutovém území využil Iker Muñoz.

Madridský celek se hned po změně stran vrátil do vedení, která však taktéž přiliš dlouho neudržel. Nejprve se při své premiéře v základní sestavě El Gety prosadil José Angel Carmona parádním zakončením hlavou, které vymetlo pavučinu v šibenici. V 57. minutě využil Budimir příležitost z 11 metrů, poté co byl sestřelen v podobné situaci jako u neuznané trefy z úvodního dějství. V určitých momentech to vypadlo, že oba celky jsou spokojeny s dělbou bodů. Nakonec to však byli domácí, kteří přidali rozhodující úder. Pár minut před koncem základní hrací doby se stal hrdinou Maksimovič. Jednalo se o další přesný přesný zásah hlavou pod břevno. Pro srbského záložníka to byla teprve šestá trefa v barvách Azulones od léta 2018, kdy posílil madridský celek. El Geta dokázala ubránit vítězství i přes obří množství nastaveného času.

Hráči Getafe tak dotáhli zápas do vítězného konce a po porážce s Realem Madrid získali tři body. V následujícím kole se 24. září střetnou s Realem Sociedad, Osasuna změří o den dříve síly se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele