26. kolo
24.02.2024 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Barcelona po dlouhé době prožila zápas bez nervů a zařadila se za Real Madrid

Hráči Barcelony ovládli ve 26. kole LaLigy duel s Getafe jasným výsledkem 4:0 a poskočili na druhé místo tabulky o pět bodů za Bílý balet. Katalánci měli od úvodních minut utkání plně ve svých rukou, když se po úprku za obranu prosadil Raphinha. Záhy po změně stran využil dobré pozice uvnitř vápna Joao Félix a na debaklu soupeře se podílel teprve svým druhým zásahem v ročníku i Frenkie de Jong.

Blaugranas, kteří se mohli díky výhře posunout před druhou Gironu, porazili Getafe z posledních čtyř vzájemných duelů v nejvyšší soutěži jen jednou. Ve všech těchto zápasech však udrželi čisté konto, což se jim momentálně nepodařilo už čtyřikrát za sebou. Azulones ovšem provázely nestabilní výkony na hřištích soupeřů, kde za celou sezonu zvítězili pouze na stadionu Sevilly.

Úvod utkání byl spíše vyrovnaný, neboť i Getafe si dokázalo vytvořit pár nadějných příležitostí a ohrozit domácího favorita. Ten ovšem hned první větší šanci ve 20. minutě nekompromisně proměnil. O vedení Barcelony se postaral Raphinha, který po náběhu za obranu uklidil míč přízemní ranou na zadní tyč. Následně Katalánci pokračovali v držení míče, ovšem na defenzivní blok soupeře už v rámci prvního poločasu recept nenašli.

Vstup do druhého dějství byl pro domácí tým snový, když hned první příležitost skončila v síti. Andreas Christensen předvedl parádní přihrávku ze strany hřiště, po které to už měl Joao Félix velmi jednoduché, jelikož byl na malém vápně nikým nehlídaný. Od té chvíle jasnou kontrolu nad herním průběhem převzali hráči Barcelony. Nejprve Robertu Lewandovskému sebral gól ofsajd. O chvíli později se už oprávněně mohl radovat de Jong, když uvnitř pokutového území nasměroval do pravého dolního rohu branky přízemní ránu, kterou mu na zlatém podnose připravil Raphinha. V nastavení stanovil konečný výsledek pohotovou dorážkou z voleje Fermín López.

Barcelona si tedy připsala 10. letošní domácí výhru v nejvyšší soutěži a upevnila si postavení v nejlepší čtyřce. V příštím kole ji 3. března čeká výlet do Bilbaa, zatímco Getafe o den dříve přivítá Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele