16. kolo
09.12.2023 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Kirian Rodríguez (© AFP)

Alavés trápila v souboji nováčků koncovka. Výhru Las Palmas znovu přinesl Rodríguez

Hráči Alavésu nezvládli v souboji nováčků na domácí půdě ošemetný zápas s Las Palmas a prohráli 0:1. Klub z Baskicka doplatil především na nízkou efektivitu ve své útočné fázi. S formou se nepotkal hlavně Sam Omorodion, který ve stoprocentních šancích několikrát selhal a hned dvakrát jej o gólovou radost připravil zásah videorozhodčího. Triumf týmu z Kanárských ostrovů tak přisoudil jedinou regulérní brankou duelu Kirian Rodríguez, jenž tak navázal na velmi dobré výkony z předchozích týdnů.

Las Palmas si jako nováček stále drželo fantastickou formu, díky které z posledních pěti ligových zápasů prohrálo pouze jednou a v tabulce se nacházelo na skvělé osmé pozici. I Deportivo Alavés, jež rovněž postoupilo do první ligy před touto sezonou, na tom nebylo výsledkově špatně. Oba celky ale od startu ročníku poměrně trápila ofenzivní část hry. Klub z Kanárských ostrovů nastřílel pouze 13 branek, což bylo druhé nejmenší číslo v celé soutěži. Baskové pak měli na svém kontě jen o jednu trefu více.

Střelecká impotence trápila Deportivo také na startu prvního dějství. Po přihrávce z levé strany zívala na Omorodiona úplně odkrytá klec, ale španělský útočník si špatně srovnal krok a vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Na druhé straně se do ojedinělé šance dostal Alberto Moleiro, jenž přiťukl míč Rodríguezovi, a ten z hranice šestnáctky krásným obstřelem překonal Antonia Sivera. Ještě před odchodem do šaten vymyslel Ianis Hagi krásnou kolmici na rozběhnutého Omorodiona, který však v samostatném úniku trefil pouze koleno Álvara Vallese, a promarnil tak další stoprocentní šanci ke skórování.

Po změně stran již Omorodion dokázal rozvlnit síť. K jeho smůle šel však hlavní sudí tuto trefu přezkoumat na video a kvůli ofsajdu ji nakonec nemohl uznat. V 74. minutě si na centr ideálních parametrů z dílny Javiho Lópeze naskočil opět Omorodion a hlavou rozvlnil síť. Smolný zápas nicméně pro španělského teenagera pokračoval i nadále, protože ani tento gól nebyl z důvodu postavení mimo hru uznán. K vyrovnání byl posléze blízko veterán Kike García, jenže jeho hlavičkovému pokusu vystavil stopku Vallese.

Las Palmas tak navázalo na skvělou formu a domů si odvezlo další tři body. V následujícím kole se 17. prosince střetne s Cádizem, Alavés vyzve o den později Gironu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele