8. kolo
01.10.2023 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna po měsíčním strádání zvítězila, Alavés se nedokázal vypořádat s dlouhým oslabením

Osasuna zvítězila v osmém kole LaLigy na hřišti Deportiva Alavés 2:0. Souboj týmů, které po reprezentační přestávce z první poloviny září čekaly na ligové vítězství, nabídl i kvůli dlouhé početní nevýhodě domácích góly pouze v jejich síti. O rozhodující trefu se ještě v čase vyrovnaných sil na trávníku postaral ve 36. minutě José Manuel Arnáiz, jenž se po letním přesunu zpět do nejvyšší španělské soutěže prosadil poprvé. Celek z Pamplony tak neprohrál osmé vzájemné klání v řadě, hned v sedmi z nich dokonce získal všechny body.

Hostující tým v posledních týdnech doplatil na těžký los, který přispěl k tomu, že nevyhrál již čtyři ligová utkání v řadě. Tuto nepříjemnou sérii chtěl prolomit na půdě Deportiva Alavés, jež také nezářilo oslnivou formou. Po porážce s Vallecanem a následně i Bilbaem zavítali Baskové v týdnu na hřiště Celty Vigo, kde jim k vydřené remíze pomohlo vyloučení soupeře a několikaminutová přesilovka.

V první půli byli jednoznačně aktivnější domácí, kteří drželi míč na kopačkách a stříleli mnohem častěji než soupeř. V 18. minutě se navíc dostal do velké příležitosti Ianis Hagi, jenž se po skvělé přihrávce probojoval do ideální palebné pozice, bránu ovšem netrefil. Dobrou možnost si po půlhodině hry připravila také Osasuna. Z hranice velkého vápna střílel po zemi Iker Muňoz, jenže branku těsně minul. Zanedlouho už se hosté dočkali, když se z velké dálky opřel do balonu Arnáiz a míč skončil přesně u levé tyče.

Druhý poločas začal velmi hekticky. Nejprve se do obrovské příležitosti dostali fotbalisté El Glorioso, když se po přihrávce z levé strany ocitl před gólmanem volný Hagi, kterého výtečným výběhem vychytal Sergio Herrera. O pár sekund později byl za ostrý zákrok zezadu nekompromisně vyloučen domácí Antonio Blanco. I přesto, že hráli Babazorros v oslabení, tlačili se za vyrovnáním. V 62. minutě se zkoušel prosadit Rubén Duarte, ale bránu ranou z hranice pokutového území těsně minul.

Hosté museli následně neplánovaně střídat. Z důvodu zranění odešel ze hřiště gólman Herrera, jenž byl nahrazen Aitorem Fernándezem. Deportivo však nerozchytaného brankáře soupeře neprověřilo, naopak Zrzkům se v závěru utkání povedlo náskok navýšit, když se po přihrávce Juana Cruze prosadil ve vápně osamocený Ante Budimir.

Mizernou sérii bez vítězství tedy nakonec prolomila Osasuna, která získala tři body. V dalším kole to ovšem nebude mít tým z Pamplony vůbec jednoduché, jelikož 7. října zavítá na půdu Realu Madrid. Deportivo změří o den později síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele