30. kolo
31.03.2024 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Balaídos (© AFP)

Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:0

Vallecano remizovalo ve 30. kole LaLigy na půdě Celty Vigo 0:0, a zopakovalo tak výsledek z posledního vzájemného zápasu. Souboje těchto soků přinesly gól pouze ve dvou z předchozích šesti duelů. Sousedi v tabulce, kteří se drží těsně nad sestupovým pásmem, svedli vyrovnanou bitvu, v níž největší pozdvižení přineslo zakončení Jörgena Stranda Larsena do tyče. Oba týmy se tedy stále třesou na hraně propasti, přičemž Rayo nezvítězilo na hřištích soupeřů už sedm soutěžních klání v řadě.

Ani jeden celek neměl z reprezentační přestávky zrovna radost. Před povinným zápasovým odpočinkem totiž oba týmy bojující o příslušnost v nejvyšší španělské soutěži oslavily důležité vítězství, na něž chtěly navázat. Zatímco Celta zdolala překvapivého konkurenta v souboji o záchranu Sevillu, Vallecano se mohlo pyšnit skalpem Betisu, díky kterému si připsalo teprve druhou ligovou výhru v novém roce.

Úvod zápasu patřil více hráčům Viga. Ti si za podpory fanoušků vytvořili optický tlak. Postupem času se ovšem hra vyrovnávala. Po půl hodině zápasu se na hranici vápna uvolnil Iago Aspas, vystřelil ale hodně mimo bránu. Ve 37. minutě měl obrovskou šanci Larsen, jenže jeho hlavička nejdříve orazítkovala pravou tyč a následně vytáhl skvělý zákrok Stole Dimitrievski.

Po změně stran si první šanci vytvořilo Rayo, Alfonso Espino však svůj pokus poslal pouze do náruče Vicenta Guaita. V 67. minutě už Jailson slavil gól, jeho radost ovšem byla předčasná, jelikož jeden z jeho spoluhráčů předtím fauloval a rozhodčí branku neuznal. V 79. minutě mohl po krásném centru Aspase rozhodnout Renato Tapia, hlavičkou však poslal míč těsně vedle pravé tyče. V poslední minutě zápasu měli hosté obrovské štěstí, jelikož Carles Pérez nastřelil břevno.

Souboj o vzdálení se od sestupových vod tak vítěze nepoznal. Vallecano se pokusí o další zisk bodů 13. dubna proti Getafe, Celta Vigo o den dříve zavítá na půdu Betisu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele