25. kolo
17.02.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski spasil Barcelonu v závěru (© AFP)

Barcelona vyzrála díky opakované penaltě v nastavení na svou galicijskou Nemesis

Fotbalisté Barcelony uspěli ve 25. kole LaLigy na neoblíbené půdě Celty Vigo, odkud si odvezli výhru 2:1. O vše podstatné se v utkání postarali hráči se zkušenostmi na rozdávání. Na úvodní gól 35letého Roberta Lewandovského reagovala krátce po změně stran ještě o rok starší ikona domácího celku Iago Aspas. V nastaveném čase se ale o slovo znovu přihlásil polský ostrostřelec, jenž sice z pokutového kopu napoprvé neuspěl, opakovaný pokus už ovšem proměnil ve vítězný zásah.

Nepřesvědčivé výkony Blaugranas demonstroval v předchozím kole fakt, že se museli spoléhat na teprve 16letého Lamineho Yamala, jenž jim dvěma brankami zařídil proti Granadě alespoň bod. Před cestou do Viga navíc Barcelonu děsila až neuvěřitelná statistika. Z posledních devíti soutěžních duelů, které na hřišti Celty odehrála, uspěla v jediném. To jistě vlévalo krev do žil o záchranu bojujícím domácím.

Katalánce mohl už v 10. minutě poslat do vedení právě ve formě hrající Yamal, jehož střelu do horního rohu brány vyrazil Vicente Guaita. Celta zase v úvodu zahrozila zakončením Jörgena Strand Larsena, který ale nepříliš prudkým pokusem pouze protáhl Marca-Andrého ter Stegena. Další šance však nepřibývaly. Diváci sledovali soubojovou hru, jež se jen výjimečně přiblížila jednomu z velkých vápen. Na konci první půle se zničehonic dostal v pokutovém území k zakončení Lewandowski. Polský útočník se s míčem na kopačkách příliš nerozpakoval a prudkou ranou na vzdálenější tyč skóroval.

Obdržený gól domácí do druhé půle pořádně namotivoval. Óscar Mingueza pohlednou patičkou přikopl míč do kroku Aspasovi, který za pomoci tečujícího Julese Koundého ve 47. minutě rozvlnil síť hostů. Aspas mohl být po hodině hry i úspěšným asistentem, Koundé si však tentokrát v obranné činnosti počínal výborně, když vypíchl jeho nebezpečný pas. Vigo v některých pasážích zápasu Barcu přehrávalo, v její hořící defenzivě mu ale scházelo kvalitní zakončení. Bránící se Katalánci se soupeřově vápnu přiblížili jen v závěru, kdy dostali od Celty dárek v podobě penalty. Fran Beltrán místo míče napálil Yamala, jehož pád donutil sudího odpískat faul. Pokutovým kopem pak sice napoprvé Lewandowski pohrdl, jenže po zásahu videorozhodčího dostal kvůli předčasnému pohybu gólmana šanci na reparát. Napodruhé už se k nelibosti domácích zkušený Polák nemýlil.

Celta tedy výbornou domácí bilanci proti katalánskému gigantovi nepotvrdila a poprvé po třech letech s ním na svém stadionu prohrála. Příštím soupeřem Viga bude 25. února Cádiz, Barcelona o den dříve přivítá Getafe.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele