14. kolo
26.11.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Jude Bellingham a Rodrygo (© AFP)

Real se vrátil do čela ligy. Při představení v Cádizu účinkoval v hlavní roli dvougólový Rodrygo

Hráči Realu Madrid vyhráli ve 14. kole LaLigy na půdě Cádizu 3:0. O tříbodovém zisku Bílého baletu rozhodl v úvodní čtvrthodině Rodrygo, který zakončil slalom v domácím vápně impozantní střelou do šibenice. Andalusané si poté vytvořili několik zajímavých příležitostí na vyrovnání, toho se však i kvůli spolehlivému výkonu Andrije Lunina nedočkali. Hosté naopak přidali další dva zásahy a vyšplhali se na čelo nejvyšší španělské soutěže, druhá Girona má však zápas k dobru.

Reprezentační pauza byla pro Real Madrid absolutní pohromou. Bílý balet v průběhu sezony trápilo zranění hned několika klíčových hráčů. K nim se navíc právě kvůli zápasům v národních týmech přidali další dva stavební kameny základní sestavy Eduardo Camavinga a Vinícius Júnior, u nichž se potvrdilo, že si v letošním kalendářním roce již nezahrají. Do utkání na hřišti Cádizu se však alespoň dokázal uzdravit nejlepší střelec ligy Jude Bellingham.

Už ve třetí minutě mohli jít hosté do vedení, když tečovaný centr Daniela Carvajala nepříjemně změnil svou trajektorii, gólman Conan Ledesma byl ale u tyče včas. Chvíli nato pálil z přímého kopu Javi Hernández, nicméně jeho tvrdá střela skončila nad brankovou konstrukcí. Skóre se tak přepisovalo až ve 14. minutě, kdy se po nádherném driblinku uvnitř vápna dostal ke střele Rodrygo, který následně zakroutil míč přímo do šibenice. Cádiz mohl vyrovnat v závěru poločasu, proti byl však Lunin, jenž tygřím skokem vyrazil jedovatou ránu Rogera Martího.

Po hodině hry mohl vedení Realu pojistit Luka Modrič, jeho střelu zpoza vápna ale zastavila levá tyč domácí branky. Klid na kopačky hostů tak dodal až ve 64. minutě Rodrygo, který byl na konci rychlého protiútoku Bílého baletu. Stejně jako v prvním případě vyšperkoval mladý Brazilec zápis do kolonky střelců nejen krásnou ranou, ale i obehráním několika protihráčů. Madridské ofenzivní představení pokračovalo i nadále. Nezastavitelný Rodrygo předvedl další povedený slalom ve středu hřiště v 74. minutě. Tentokrát ho ale nezakončil střelou, nýbrž přihrávkou na Bellinghama, jenž přízemním pokusem určil konečnou podobu skóre.

Real Madrid tak potvrdil papírové předpoklady a i přes absenci několika zraněných hráčů dotáhl zápas do vítězného konce. Bílý balet se v příštím ligovém utkání představí 2. prosince doma proti Granadě, Piráti zavítají už 29. listopadu na Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele