28. kolo
09.03.2024 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz boj o udržení ještě nezabalil, k výhře nad Atlétikem přispěl i host ze Slavie

Cádiz si ve 28. kole španělské LaLigy připsal velmi cenný skalp, když před domácím publikem zdolal madridské Atlético 2:0. Piráti, kteří byli velkému favoritovi důstojným soupeřem i v prvním vzájemném klání této sezony, předvedli zodpovědný výkon korunovaný dvěma brankami Juanmiho. K zisku tří bodů pomohl rovněž obránce Aiham Ousou, který je ve Žluté ponorce na hostování z pražské Slavie a poprvé se objevil v základní sestavě.

Atlético v minulém kole potvrdilo, že je doma prakticky neporazitelné. Ze 42 možných bodů jich před svými fanoušky získalo 40, jiný příběh už ale platil o jeho venkovních utkáních. Madriďané z posledních osmi ligových duelů na hřištích soupeřů ovládli jediný, čehož chtěl využít Cádiz. Ten potřeboval nutně začít vyhrávat, jelikož se jeho odstup na nesestupové pozice zvýšil již na pět bodů.

Vlažný začátek zápasu od obou týmů se rozsekl až ve 24. minutě. Rubén Sobrino vyslal ze strany milimetrový centr přesně na hlavu Juanmiho, jenž před odkrytou bránou nezaváhal. Chvíli na to mohl srovnat Samuel Lino, když se ideálně uvolnil od obránce a vystřelil, brankář Conan Ledesma byl ale připraven. Lino se dostal před poločasovým hvizdem ještě do jedné šance, nicméně i tentokrát si vylámal zuby na argentinském gólmanovi.

Ve druhé půli se s míčem na hranici šestnáctky efektně otočil Ángel Correa, který poté vyslal skákavou střelu, která skončila v náručí brankáře. Snahu hostů o vyrovnání zhatil v 64. minutě opět Juanmi. Po dlouhém pasu za defenzivu a špatném zákroku jednoho z obránců Atlétika se totiž španělský forvard ocitl sám před gólmanem, kterého znovu prostřelil. Modročervení se i po inkasované brance nevzdali. Po prudkém centru hlavičkoval Marcos Llorente, jehož však fantasticky vychytal Ledesma.

Cádiz tak využil mizerné venkovní formy celku z hlavního města a získal důležité tři body. Příští utkání jej čeká 15. března proti Realu Sociedad, Atlético se o dva dny později střetne s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele