23. kolo
04.02.2024 16:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Celty Vigo (© AFP)

Minutový výpadek Osasuny způsobil vítěznou show útočníků Celty Vigo

Celta Vigo porazila ve 23. kole Osasunu 3:0 a vzdálila se sestupovým pozicím. V utkání se sice hosté většinu času bránili, v rozmezí několika povedených vteřin ale dvěma brankami rozhodli o svém úspěchu. Hrdiny Los Celestes se stali Jörgen Strand Larsen a Luca de la Torre, kteří mezi 24. a 25. minutou zaznamenali gól a asistenci. Tým z Galicie si tak poprvé od roku 2014 odvezl z Pamplony tři body.

Místo konání zápasu mělo hrát významnou roli. Osasuna totiž na svém stadionu vyhrála třikrát za sebou, naopak Celta naplno bodovala na hřištích soupeřů pouze jednou. Atmosféra v táboře Los Celestes byla obecně poměrně hustá, jelikož se fanoušci začali domáhat konce kouče Rafaela Beníteze, pod jehož vedením se tým z Viga dostal na hranu sestupového pásma.

Už v šesté minutě se skrze vápno probíjel domácí Raúl García, jemuž těsně před zakončením vykopl míč dobíhající bek. Chvíli nato mohl potrestat chybu v hostující rozehrávce Ante Budimir, z výborného místa uvnitř pokutového území ale nechal pouze vyniknout k levé tyči letícího Vicenteho Guaitu.

Ve 24. minutě tak z první příležitosti Viga udeřil Larsen, jenž po nahrávce de la Torreho zakončil rychlý brejk prudkou ranou na zadní tyč. Uběhlo jen pár vteřin a kotel Celty znovu točil šálami nad hlavou. Larsen si tentokrát s de la Torrem prohodili role, když Nor z pozice nahrávače poslal na hranici malého vápna přesný pas k pohodlně skórujícímu reprezentantovi USA.

Přestože měli poté znovu míč na kopačkách především domácí, k další šanci se propracovali až po změně stran. Rána Pabla Ibáňeze však prosvištěla těsně nad břevnem. Zvyšující se tlak vykrystalizoval v další zakončení po odehrané hodině, hlavička Raúla Garcíi se ale znovu nevešla mezi tři tyče.

Nápor Osasuny sice neuvadal, hráči Celty jí však nedávali prostor pro další nebezpečné střely. Když tedy v závěru neusměrnil kousek před bránou balon pod břevno Budimir, bylo zřejmé, že v Pamploně body nezůstanou. Třetí gól hostů navíc v 90. minutě vstřelil po parádním pasu Jailsona do pokutového území Anastasios Douvikas.

Celta Vigo si tak odvezla tři body. V příštím kole se představí 11. února na půdě Getafe, Osasuna o den dříve zavítá na stadion Realu Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele