25. kolo
17.02.2024 16:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Trápení Cádizu neskončilo ani v Pamploně. Laxní přístup obrany potrestal Budimir

Osasuna vyhrála ve 25. kole LaLigy na domácím hřišti nad Cádizem 2:0. Ústřední postavou zápasu se stal útočník Ante Budimir, jenž sice zahodil několik slibných šancí, obrana soupeře ho však tristně hlídala dále a Chorvat dvěma góly po změně stran rozhodl o osudu utkání. Celek z Pamplony tak zvítězil v devátém ligovém klání sezony, z toho posedmé s čistým kontem. Žlutá ponorka naopak prodloužila své čekání na výhru na více než pět a půl měsíce.

Hráči Osasuny odčinili tři ligové ztráty v posledním kole, ve kterém porazili silný Real Sociedad na jeho půdě 1:0. Na skvělý triumf chtěli navázat proti trápícímu se Cádizu, jenž od startu ročníku zvítězil pouze dvakrát a se 17 body se nacházel v sestupové zóně. V tomto ročníku navíc Žlutá ponorka nezískala na hřišti soupeře ani jednou tři body, přičemž poslední ligovou výhru zaznamenala 1. září.

V Pamploně však mohla udeřit velmi brzy, když hlavičku Faliho z nebezpečného prostoru musel likvidovat dobře postavený Sergio Herrera. Na druhé straně zase zahrozil nejobávanější domácí hráč Budimir, svou střelu z první ale poslal vysoko nad. Své štěstí zkusil ve 33. minutě z přímého kopu Rubén García, zkušený křídelník ale dopadl stejně jako jeho chorvatský kolega.

Poměrně ospalou pasáž hry se snažil po 10 minutách druhé půle rozčísnout dravým náběhem do vápna Budimir, jenže ani tentokrát se útočník Osasuny nepotkal se štěstěnou a míči dal jen slabou razanci. Svou reputaci si ale přece jen vylepšil v 63. minutě. Právě tehdy vyslal skvostný centr z pravé strany Rubén García a Budimir nechytatelnou hlavičkou k levé tyči poslal domácí do vedení. To nakonec nedalo Los Rojillos velkou práci udržet, neboť závěrečný tlak Cádizu postrádal výraznější šance. Byl to naopak Conan Ledesma, jenž skvělým zákrokem vystavil stopku pokusu Pabla Ibáňeze. V nastaveném čase ho ale znovu překonal muž zápasu Budimir.

Osasuna tak dotáhla zápas do vítězného konce. Oba celky sehrají další ligový zápas 25. února. Tým z Pamplony změří síly s Las Palmas, Žlutá ponorka vyzve před domácím publikem Celtu Vigo.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele