16. kolo
10.12.2023 14:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Atlétiku opět komplikovala život známá tvář. Střet s poslední Almeríí rozhodl drobný Argentinec

Almería se ani v hlavním městě Španělska nedočkala první výhry v letošní sezoně LaLigy, když v 16. kole padla na hřišti Atlétika Madrid 1:2. Domácí příznivce pořád trápila branka stále ještě kmenového hráče Los Colchoneros Joaa Félixe z minulého týdne, kdy rozhodl šlágr s Barcelonou ve prospěch Katalánců. Tentokrát pohodlný průběh utkání z pohledu favorita zkomplikoval v 62. minutě Léo Baptistao, jenž patřil Los Indios mezi lety 2013 a 2016, byť v jejich dresu odehrál minimum zápasů. Na jeho snížení dvougólového vedení domácích však už outsider nenavázal, a tak rozhodující brankou zůstal zásah Ángela Correy, jenž se trefil poprvé od začátku října. Madriďané tak vyhráli i osmý domácí duel ligového ročníku.

Utrápená Almería se první výhry v sezoně nedočkala ani proti oslabenému Betisu, s nímž uhrála bezbrankovou remízu. Z výkonů svého celku byl viditelně znepokojen kouč Gaizka Garitano, jenž bodový zisk označil jako "bez chuti". Reputaci si hosté nespravili ani ve španělském poháru, kde je vyřadilo Barbastro nastupující až ve čtvrté lize. Atlético rovněž muselo skousnout citelnou porážku, když nezvládla šlágr s Barcelonou.

Roli favorita mohli Atléti potvrdit hned v šesté minutě, branku po akrobatickém zakončení Antoina Griezmanna ovšem rozhodčí Ricardo de Burgos Bengoetxea neuznal kvůli těsnému ofsajdu francouzského forvarda. Překlopit vedení na stranu Los Indios se nakonec povedlo v 17. minutě Moratovi, který po Griezmannově přihrávce ladně obešel gólmana a poslal míč do prázdné brány.

Herní tíseň Almeríe dokázal využít i Correa, jenž se po přihrávce Marcose Llorenteho nemýlil, a navýšil tak vedení domácích. Gólmana Luise Maximiana potrápila ještě nebezpečná střela Rodriga de Paula z přímého kopu, brankář Indálicos ale pokus vytěsnil nad břevno.

První velkou šanci si hosté nachystali na začátek druhé půle, hlavičkující Adrian Embarba však nechal vyniknout připraveného Jana Oblaka v bráně Atletů. Zlepšený výkon Almérie korunoval v 62. minutě Léo Baptistao, který dorazil střelu Álexe Poza a snížil vedení domácích na jediný gól. Pro Brazilce to tak byla již šestá trefa proti Atlétiku za vlády Diega Simeoneho, lepší v tomto ohledu byli už jen Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Vyrovnat už ale La Unión nedokázal, a to ani navzdory nebezpečným střeleckým pokusům Léa Baptistaa a Sergia Arribase.

Atlético Madrid si proti outsiderovi soutěže spravilo chuť. O další tříbodový zisk se pokusí 16. prosince na hřišti Bilbaa. Almería den nato hostí Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele