14. kolo
25.11.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Obranný štít Mallorky prorazil hlavou Griezmann, Koke za Atléty dosáhl věrnostního milníku

Atlético Madrid porazilo ve 14. kole LaLigy 1:0 Mallorku, a zůstalo tak v kontaktu s úplnou špičkou tabulky. Ospalý výkon z první půle vystřídal festival šancí po změně stran, ze kterého vytěžil vítěznou trefu přesně hlavičkující Antoine Griezmann. Při výhře odehrál svůj 600. zápas za Madriďany kapitán Koke, jenž je v klubu od svých šesti let a rád by dle svých slov kariéru v červeno-modrém dresu také zakončil. Podobného milníku za Los Rojiblancos jiný hráč ještě nedosáhl.

Průchod Atlétika španělskou nejvyšší soutěží budil respekt, ani jemu se však nevyhnula zaváhání. Jedním takovým byla nedávná porážka na Kanárských ostrovech, po níž Los Colchoneros příliš nezvládli ani první poločas proti Villarrealu. Pak však zapnuli ofenzivní motory a ve strhujícím představení Žlutou ponorku zdolali. Na straně Mallorky byly atraktivní duely něčím takřka neznámým, často totiž nabízely minimum gólů. Jediného tříbodového zisku se pak dočkala v polovině září ve Vigu.

Atlético mohlo roli favorita gólově potvrdit v samotném úvodu utkání, ale Ángel Correa po zpětné přihrávce Sameula Lina poloodkrytou bránu s ležícím Predragem Rajkovičem přestřelil. Následně hru obou celků provázelo mnoho nepřesností a gólmani moc práce neměli. Los Colchoneros podruhé výrazněji zahrozili ve 25. minutě, kdy po centru z pravé strany nepřesně hlavičkoval Álvaro Morata. Stejný hráč se v závěru první půle hlasitě dožadoval penalty, hlavní sudí José Munuera ovšem situaci vyhodnotil jako faul španělského útočníka.

Rajkovič musel poprvé zasahovat krátce po změně stran, kdy se do vzduchu pověsil opět Morata. Srbský gólman však pohotovým zákrokem hlavičku o zem zneškodnil a zamezil změně skóre. Španělský reprezentační forvard to následně zkoušel jak zblízka, tak o chvíli později zpoza vápna, v obou případech ale neseřídil mířidla správně a těsně minul. Série neproměněných šancí pokračovala i po hodině hry, tentokrát pálil zevnitř šestnáctky vedle Correa. Atléti se zasloužené branky nakonec dočkali v 64. minutě. Mario Hermoso našel centrem Griezmanna, jenž poslal míč z těžké pozice hlavou do šibenice a znehybněl bezmocného Rajkoviče. Mallorca v závěru přece jen ofenzivně pookřála, Cyle Larin ovšem trefil pouze ležícího spoluhráče a Amath Ndiaye v samostatném úniku ranou po zemi minul.

Atlético tak před vlastními fanoušky zvítězilo i v sedmém ligovém klání sezony. Formu si bude chtít přenést i do šlágru proti Barceloně, který je na programu 3. prosince. Mallorku čeká už 29. listopadu dohrávka s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele