23. kolo
02.02.2024 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Yuri Berchiche (© AFP)

Zkušený bek Bilbaa okusil nezvyklé gólové hody, Mallorca baskickou tvrz nedobyla

Bilbao porazilo ve 23. kole LaLigy Mallorku 4:0. Výsledek nebyl vzhledem k úchvatné domácí formě Basků a zároveň tristní bilanci Rumělek na hřištích soupeřů překvapením. O poznání nečekanější již bylo jméno dvougólového střelce, který již v úvodních 17 minutách rozhodl o výsledku. Byl jím totiž 33letý bek Yuri Berchiche, jenž vícebrankový duel prožil teprve potřetí ve své bohaté kariéře a vůbec poprvé v nejvyšší španělské soutěži.

Rojiblancos před svými fanoušky padli jen jednou, a to hned v úvodním kole proti Realu Madrid. Od začátku listopadu tam dokonce neztratili ani bod a na Estadio San Mamés zaznamenali i skalp Barcelony, který je posunul už do semifinále Copa del Rey. Tam se senzačně probojovala i Mallorca, jež ale pohárové tažení nedokázala napodobovat v lize, kde čtyřikrát za sebou nevyhrála.

A ani zápas na Estadio San Mamés pro ně nezačal příznivě, když neobvyklou střeleckou slinu ukázal Berchiche. Ten si už ve třetí minutě počkal na dlouhý přímý kop Iňakiho Williamse a zády k brance nasměroval míč k pravé tyči. Ještě přesněji zakončil zkušený bek o 14 minut později, kdy mu po rohu míč přistrčil Gorka Guruzeta a Berchiche z první vymetl levý horní roh branky.

Hosté chtěli snížit ve 25. minutě z protiútoku, avšak zakončující Antonio Sánchez pálil nad. Krátce nato byl opět v permanenci Predrag Rajkovič, který vytáhl krásný zákrok proti hlavičce Guruzety.

Krátce po změně stran se dral k zakončení Iňaki Williams, nakonec však jeho ránu tečoval obránce vedle branky. V 54. minutě zachránila hosty branková konstrukce, když se od Berchicheho odrazila hlavička Yeraye Álvareze do levé tyče. O chvíli později musel Rajkovič zasahovat proti další střele Iňakiho Williamse z náběhu.

Mallorca tak podlehla tlaku až v 62. minutě, kdy míč skrze vápno prošel až na Guruzetu, který zakončoval do odkryté branky. Další gólovou střelu viděli diváci krátce před koncem základní hrací doby, kdy naprosto osamocený kolem pokutového puntíku uzavíral skóre Iker Muniain.

Domácí kouzlo Basků se tak nepovedlo odčarovat ani Mallorce. Ta v příštím kole přivítá 11. února Vallecano, Bilbao se o den později představí v Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele