32. kolo
30.04.2023 16:15 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Villarreal porazil Celtu, zápas rozhodl už v úvodu dvěma brankami Jackson

Villarreal potvrdil v domácím utkání se Celtou Vigo roli favorita a dokázal ji porazit v poměru 3:1. Dvěma rychlými góly otevřel utkání Samuel Jackson, vedení 3:0 pak odmítl neproměněnou penaltou Parejo. Celta okamžitě snížila na 1:2, o což se postaral Larsen. Konečný výsledek pak stanovil žolík Terrats.

Diváci na Estádio de la Ceramica ještě nebyli ani pořádně usazeni na svých místech, když celý stadion poprvé vybouchl radostí domácích. Po chybě na půli hřiště vyslal do samostatného úniku Senegalce Jacksona krásným pasem Pino. Jednadvacetiletý rodák z Gambie svou šanci s přehledem proměnil a poslal svůj tým do vedení již ve druhé minutě.

Další direkt zasadil Samuel Jackson svému soupeři už od deset minut později. Obraně "Los Celestes” pláchl tentokrát po přihrávce Giovanniho Lo Celsa, kličkou si obhodil Villara a uklidil míč do odkryté klece.

Hosté se v následujících minutách snažili o aktivní pojetí hry, jenže se stávalo, že nechávali otevřená zadní vrátka. Po jednom rohovém kopu Žluté Ponorky pak Oscar Rodríguez zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta. Panenkovské zakončení ale nezvládl Dani Parejo, gólmana sice obelstil, míč ale poslal těsně nad břevno.

Hned za pár chvil zafungovalo otřepané nedáš - dostaneš, Celtě se totiž podařilo téměř z následné akce snížit na 1:2. Jörgen Larsen nejdříve efektně patičkou přiťukl míč de la Torrému, jehož centr byl sice sražený, doputoval ale přesně zpátky k norskému forvardovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V samotném závěru prvního poločasu se pak musel zaskvět brankář Pepe Reina. Ten si nejprve poradil se střelou Harrise Seferoviće, následně dokázal zneškodnit i nebezpečnou dorážku Larsena.

Od začátku druhé půle pak byli aktivnější spíše domácí. K první pološanci se dostal vystřídavší Terrats, jeho prudká střela uvnitř vápna byla ale sražena na roh. V sedmdesáté minutě už se ale domácí radovali. Baená poslal přihrávku na levou stranu hřiště, kde do otevřenější obrany hostí postupoval Pino. Ten na sebe navázal několik protihráčů a přesnou přihrávkou, stejně jako u prvního gólu, našel svého spoluhráče, tentokrát Ramona Terratse. Mladý španělský středopolař nezaváhal a zakončil přesně k pravé tyči Ivana Villara.

Víc už toho v utkání k vidění nebylo, Villarreal si proti Celtě bez větších problémů dokráčel pro tři body a v bojích o poháry drží stále skvělou pátou příčku.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele