35. kolo
21.05.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Diego López (© AFP)

Valencia díky trefě mladíčka Diega Lópeze porazila Real Madrid

Real Madrid si podruhé v krátké době připisuje zklamání, tentokrát se týká LaLigy. Elitní španělská liga mu nachystala hořké zklamání, protože z Mestally si královský klub nedokázal odvézt ani jeden bod! Postaral se o to mladý domácí útočník Diego López, který se prosadil už ve 33. minutě.

Los Blancos chtěli zahnat pachuť z prohraného utkání v Lize mistrů před vlastními fanoušky. A slibovali si tři body z duelu s Valencií, která zažívá všechno, jen ne povedenou sezonu. Ale dnes se na utkání s Realem velmi dobře připravila. Nejprve pálil nepřesně zkušený bek Gayá, o chvíli později zase Cavani. Real kontroval Viníciusem, který ale rovněž nemířil přesně.

Jinak to bylo hodně neatraktivní utkání, nějakých větších šancí jsme moc neviděli. A k pozitivní atmosféře nepřispívali ani fandové Valencie, kteří dost hlasitě a opakovaně žádali odchod majitele klubu Petera Lima. Přeci jen jim ale jejich hráči přichystali příjemné překvapení. Po třiceti odehraných minutách se Valencii povedla rychlá kombinace, defenziva Realu nedostoupila Diega Lópeze a mladý střelec si se zakončením do prakticky opuštěné brány poradil snadno - 1:0 pro Los Che.

Real se několikrát snažil rychle odpovědět a rychle se vydal do útoku, ale obrana Valencie si dávala velmi dobrý pozor. Přeci jen, šlo jí o hodně, zatímco Real už sezonu v podstatě jen dohrává a nejvyšší vedení přemýšlí, jak tu bídnou bilanci letošní sezony vylepšit. Aby ještě hosté zamíchali kartami, tak trenér Carlo Ancelotti poslal na plac útočníka Rodryga.

Právě proti jeho ráně po centru od Asensia se ale blýskl brankář Mamardašvili. O chvíli později pálil levačkou Rodrygo. Ten se po příchodu hodně snažil být vidět, ale do parády si ho nejednou bral José Gayá. Největší porci zábavy viděli diváci v nastavení. Benzema nejprve pálil jen do Mamardašviliho. Ten si poradil i s Tonim Kroosem. Pak navíc Real neudržel nervy na uzdě a po potyčce hráčů dostal červenou kartu Vinícius Júnior za to, že uhodil do obličeje Dura. Real konec utkání naprosto nezvládl a na Mestalle prohrál.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
JakubOcko

Amunt Valencia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele