27. kolo
03.04.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Justin Kluivert (© AFP)

Valencia v závěru urvala v souboji s Rayem aspoň bod

Rayo si z Valencie odváží důležitou remízu a je s ní nakonec spokojené. Už v deváté minutě sice vedlo, ale Valencia přidala a díky aktivnímu Kluivertovi se dočkala aspoň srovnání.

Valencia se touží vyhrabat z obrovských potíží, které jí tato sezona nabízí. Ani v pondělní dohrávce to ale neměla snadné, protože Rayo Vallecano letos hraje hodně nadstandardně a žádnému soupeři nedává svou kůži zadarmo. Valencia poslala na trávník to nejlepší, co měla k dispozici, takže jsme se od začátku dočkali opor jako Cavani, Kluivert, Gayá nebo Guillamón. Rayo ale od začátku ukazovalo, že ani dnes nepřijelo hrát druhé housle.

Nejprve sice v zakončení trochu tápalo a Óscar Trejo mířil v první šanci až překvapivě nepřesně. Ale přesto stačilo hostům z Vallecas jen necelých devět minut na to, aby umazali nulu na svém kontě. To se totiž dostal k centru Álvaro García a jeho citlivý pas našel volného Santiho Comesañu. Zkušený záložník si míč zpracoval prvním dotykem a druhým ho poslal za záda marně zasahujícího brankáře Mamardašviliho.

Los Che se tak znovu ocitli v dobře známé situaci, kdy prohrávají a všechny karty jsou proti nim. Dlouho jim trvalo, než se z prvotního šoku oklepali a měli štěstí, že Rayo se tak moc nesoustředilo na ofenzivu a nezvýšilo své hubené vedení. Po pětadvaceti minutách se Justin Kluivert dostal ke střele, ale ke své smůle trefil jen tyč.

Na dlouhou dobu to bylo naposledy, co se diváci zvedli ze sedaček kvůli nějaké šanci. První poločas skončil a tím celé utkání i pro Nica Gonzáleze, který byl nahrazen Musahem. Moc práce neměl ani hostující brankář Dmitrievski, jehož zaměstnal střelou z dálky snad jen Lino. Dvacet minut před koncem musel zasahovat proti šanci Kluiverta, jehož teč nádherně vytáhl mimo. Kluivert se nakonec svého gólu dočkal, když v 80. minutě zahrál Balliu ve vápně rukou a nizozemské křídlo penaltu proměnilo. Víc ale Valencia nedokázala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele