25. kolo
11.03.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Justin Kluivert (© AFP)

Valencia urvala těsnou výhru nad Osasunou, rozhodl Kluivert

Velmi důležitého vítězství dosáhla na vlastním stadionu Mestalla Valencia a stačil jí na to jediný gól Justina Kluiverta. Los Che měli v zápase několik šancí, ale drtivou většinu z nich, včetně pokutového kopu zneškodnil brankář Sergio Herrera.

Valencia doma potřebovala nutně uspět, aby zlepšila své vyhlídky na záchranu a do utkání s Osasunou přeci jenom vstoupila aktivněji. Po dvaceti minutách hry mohli její fanoušci doufat ve vyloučení hostujícího brankáře Herrery, který uviděl po střetu s Hugem Durem mimo pokutové území červenou kartu. Byl to však chybný verdikt, protože brankář hrál balón a VAR mu dal také za pravdu a rozhodnutí sudího odvolal.

Utkání tím na atraktivitě nenabralo a další minisouboj Dura s Herrerou ovládl druhý jmenovaný. První poločas na Mestalle tak branku nepřinesl.

Valencii se ani ve druhém poločase nedařilo zatopit pod kotlem a na světelné tabuli dlouho svítil nerozhodný stav 0:0. Diváci se však gólu dočkali. V 74. minutě posunul Lino balón na Justina Kluiverta a syn kdysi obávaného kanonýra Barcelony a nizozemské reprezentace poslal technickou střelou Los Che do vedení.

Čtvrthodinu před koncem tak byla na tahu Osasuna, ale Valencia byla při chuti a mohla přidat i druhý gól. Po centru z pravé strany tentokrát hlavičkoval Lino a Herrera držel šance Osasuny nad vodou. V závěrečných minutách sudí vytasil už druhou červenou kartu, jenomže VAR musel znovu přehodnocovat a vyloučení Oroze také zrušil.

Valencia sice držela vedení, ale odmítala si ho pojistit. Už s počínajícím nastavením kopali Los Che pokutový kop za faul v šestnáctce a Hugo Duro svůj několikátý souboj s Herrerou znovu prohrál. Herrera byl jednoznačně nejlepším mužem hostů, nicméně ani jeho skvělý výkon na body nestačil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele