28. kolo
08.04.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Getafe zastavil v rozletu až Real Sociedad

Real Sociedad si v souboji s madridským Getafe dokázal poradit a zvítězil 2:0. Ke konci první půle se prosadil Oyarzabal, který tak odčinil své penaltové zaváhání, po hodině hry pak přidal pojistku Kubo, a tým ze San Sebastiánu už si posléze své vedení pohlídal.

První poločas toho příliš zajímavého nenabídl. Až ve čtyřicáté minutě se k zemi ve vápně poroučel po zákroku Alderteho k zemi Oyarzabal. On sám si pak stoupl k rozehrání pokutového kopu. Před zakončením si lehce povyskočil, a pak už dal prostor vyniknout brankáři Soríovi, který jeho střelu po zemi bez problémů lapil.

Frustrovaný Mikel Oyarzabal v následujících minutách projevoval zvýšenou snahu hrát míčem a napravit svůj omyl, což se mu i vyplatilo. V nastaveném čase se dostal k dorážce střely Merina a hlavou tentokrát gólmana hostí překonal.

Ve druhé půli uběhlo jen čtvrt hodiny, když se Baskové prosadili znovu. Agilní Merino pelášil osamocený po levé straně hřiště, pak předložil míč před bránu nikým nehlídanému Kubovi a Japonec neměl problém svou šanci využít.

Jedinou šanci na snížení náskoku domácích měl v sedmdesáté minutě Mayoral, který střílel z dobré pozice, míči v cestě do brány však dokázal svým zákrokem nohou zabránit Alex Remiro. Další velké šance už v Reale Aréně k vidění nebyly, Real Sociedad tak potvrdil roli favorita a nad Getafe zvítězil 2:0.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele