25. kolo
11.03.2023 14:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid si před odvetou Ligy mistrů poradil s Espanyolem

Real Madrid čeká v týdnu odvetné utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu a naladit se na něj dokázal vítězně. Na Santiago Bernabéu uspěl proti Espanyolu díky brankám Viníciuse Júniora, Militãa a Asensia 3:1. Real zůstává v tabulce na druhém místě a minimálně do neděle snížil náskok vedoucí Barcelony na šest bodů.

Tři body zůstaly v Madridu zcela zaslouženě. Real neměl s katalánským protivníkem žádné problémy a svojí převahu nakonec vyjádřil třemi góly. Vytknout by se mu dal snad jen začátek.

"Bílý balet" totiž neodstartoval nejlépe a už ve 2. minutě čelil velké šanci Braithwaita. Dánský útočník byl ve vyložené pozici, ale na poslední chvíli ho obraným zákrokem zablokoval Militão. O šest minut později podnikl Espanyol další výpad a tentokrát už s gólovým vyústěním. Rubén Sánchez převzal pas za obranu a nasměřoval jej před branku na nabíhajícího Joselua, který vstřelil vedoucí gól. Espanyol překvapivě vedl a dál se nezdráhal útočit. V 15. minutě neproměnil další velkou šanci Vinícius Sousa, proti kterému se vytasil Courtois.

Real se rozkoukával a ve 22. minutě zavelel i on. Vinícius Júnior si už v šestnáctce navedl balón na pravačku a přesně mířenou střelou k tyči srovnal na 1:1. Převaha Ancelottiho svěřenců pak rapidně rostla a Rodrygova rána zamířila nad. Skvělé utkání hrál opět brazilský stoper Éder Militão. V úvodu zabránil tutovce Braithwaita a ještě v prvním poločase svým gólem výsledek otočil. Ve 39. minutě si naskočil na Tchouaméniho centr a hlavou nedal Pachecovi žádnou šanci. Obrana Espanyolu nechala brazilského obránce zcela bez povšimnutí.

Madrid tak dostal utkání pod kontrolu a ve druhém poločase ještě navýšil výsledek na konečných 3:1. Dvacet minut před koncem dostal Toni Kroos nabito a střelou ze střední vzdálenosti těsně přestřelil. O chvíli později trefil břevno Rodrygo a Espanyol se jen zázrakem držel ve hře o body.

Stačila jedna povedená akce a Katalánci si mohli odvézt dobrý výsledek. V 87. minutě zazdil nebezpečnou šanci Cabrera a v nastavení Real Madrid výsledek konečně pojistil. Dani Ceballos prostrčil balón na Marca Asensia a ten chladnokrevně pečetil výsledek na konečných 3:1. Real Madrid se vítězně naladil na odvetné utkání Ligy mistrů proti Liverpoolu a manko na vedoucí Barcelonu pokrátil na šest bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele