30. kolo
22.04.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Marco Asensio (© AFP)

Real Madrid proti Celtě dvakrát udeřil

Tři body dle předpokladů zůstaly na Santiago Bernabéu. Real Madrid byl od začátku do konce proti Celtě Vigo lepší, byť se dokázal prosadit "jen" dvakrát. Před koncem prvního poločasu překonal brankáře Villara nejprve Marcos Asensio a po změně stran i sváteční střelec stoper Éder Militão. Real Madrid si pojistil druhé místo před Atléticem a bude čekat na zaváhání vedoucí Barcelony.

Real Madrid v týdnu stvrdil svůj postup do semifinále Ligy mistrů v sobotu večer ho čekala nepříjemná Celta Vigo. Hosté mohli na Santiago Bernabéu jenom získat, nakonec však směrem dopředu nepředvedli nic a madridskému gigantovi podlehli.

Už v prvním poločase měl Real velkou územní převahu, kterou ale nedokázal zužitkovat. Celta ho nepouštěla do zakončení, takže většina akcí končila před šestnáctkou. Průběh prvního poločasu dokonale ilustroval volný přímý kop Karima Benzemy ze 32. minuty, který skončil před vápnem na zdi. Vrata defenzivy hostů se nakonec přeci jenom otevřely a to před koncem prvního poločasu. Ceballos adresoval dobrou přihrávku na Viníciuse a ten celou akci vyšperkoval pro změnu přihrávkou na skórujícího Marcose Ansensia. Real Madrid se tak mohl uklidnit a v klidu se připravit na druhou půli. Carlo Ancelotti o přestávce žádné změny nepřichystal, což se ovšem nedalo říci o Celestes. Mužem, který měl rozhýbat hostující ofenzivu byl Franco Cervi.

Každopádně i do druhého poločasu vstoupil lépe madridský tým a ve 49. minutě navýšil vedení. Po rohovém kopu se prosadil hlavou brazilský stoper Éder Militão. Mnozí fanoušci pak čekali brankostroj a hostující debakl, nic z toho se ovšem nestalo. Real se tak trochu nechal náskokem uspat a Celta toho mohla využít, ovšem skvělým obranným zákrokem se vyznamenal Camavinga.

Ancelottiho svěřenci šetřili síly a dvoubrankové vedení v poklidu kontrolovali. Celtě se navíc nepodařila vstřelit kontaktní branka a stav 2:0 se už na Santiago Bernabéu nezměnil. Real Madrid dle očekávání vyhrál a pojistil si druhé místo. Pokud jde o Celtu, ta zůstane ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele