2. kolo
20.08.2022 19:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Mallorca prohrála s Betisem 1:2, ten zůstává stoprocentní

Po dvou kolech má plný počet bodů Real Betis. Na Mallorce dvakrát udeřil z pokutového kopu Borja Iglesias, přičemž oba prohřešky měl na svědomí obránce Rodrigo Battaglia. V prvním případě hrál rukou, ve druhém fauloval.

Pouhých pět minut stačilo hostům na to, aby měli k dispozici pokutový kop a ujali se vedení. Rodrigo Battaglia zahrál ve vápně rukou a i když sudí Fuertes zprvu nepískal, VAR přeci jen odhalil prohřešek a penalta byla nařízena. Borja Iglesias kopl "desítku" doprostřed a Rajkoviće tím překonal.

Rychlá branka byla přesně to, co si trenér Pellegrini přál. Betis následně kontroloval hru bezpečně od vlastní šestnáctky a těsně před koncem prvního poločasu měl možnost vedení navýšit. Nabil Fékir se dobře zbavil Valjenta, ovšem svojí koncovku poslal nad. Na straně hostí nebyl důvod k poločasovým změnám a totožná jedenáctka vyběhla na stadionu Iberostar i za domácí.

Mallorca nechtěla zbytečně bláznit a i do druhého poločasu vstoupila opatrněji. Vyčkávala na svojí šanci a ta skutečně přišla v 57. minutě. Jaume Costa si výborně zpracoval balón, přenechal ho Lee Kang-inovi a jeho centr proměnil ve vyrovnávací trefu Vedat Muriqi - 1:1.

Nicméně Bermellones si všechno komplikovali zbytečnou nedisciplinovaností. Battaglia povalil v šestnáctce Fékira a tím zavinil už druhou penaltu v utkání. Borja Iglesias byl znovu suverénní a Betis vedl 2:1. Mallorca mohla okamžitě vyrovnat, ale Muriqi trefil jen rameno brankáře Silvy.

Domácí vrhli veškeré síly do útoku a zřejmě je bude ještě dlouho strašit ve snu, cože to spálili v 86. minutě. Nejprve Lee Kang-in trefil z přímého kopu břevno, pak před prázdnou brankou propásli možnost Prats se Sánchezem a Jauma Costu vychytal Silva! Do větších šancí už se Bermellones nedostali a to ani během dlouhého nastavení. Betis tak dokázal navázat na hladkou výhru s Elche a po dvou zápasech má plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele