29. kolo
14.04.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Isi Palazon (© AFP)

Famózní závěr poločasu vynesl Rayu výhru. Osasunu akrobaticky knockoutoval Palazón

Rayo Vallecano udělalo svým fanouškům po více než dvou měsících tříbodovou radost, když na domácím stadionu porazilo v duelu 29. kola LaLigy Osasunu 2:1. Souboj celků pokukujících po evropských pohárech rozhodla závěrečná pětiminutovka první půle. Nejdříve si vstřelil smolnou vlastní branku Aridane Hernández, na nějž navázal jen o chvíli později nádherným akrobatickým kopem expert na krásné góly Isi Palazón. Hostům následně nepomohla k remíze ani další náramná trefa, o kterou se po změně stran postaral dalekonosným pokusem Moi Gómez.

Páteční předehrávku obstaral střet tabulkových sousedů, které od sebe dělil pouhý bod. O něco lépe na tom byla hostující Osasuna, jež v minulém kole zaznamenala první ligový triumf od konce února. Vallecano tahalo podobnou sérii ještě o měsíc déle, tomu se ji však zatím ukončit nepodařilo. Vzhledem k současné situaci znamenal vzájemný souboj jediné, a to udržení naděje na účast v evropských pohárech.

První šance se diváci dočkali v 10. minutě, kdy po krásné individuální akci zakončoval z hranice malého vápna domácí Fran García. Proti jeho pokusu se ale vytáhl reflexivním zákrokem Aitor Fernández. To bylo ale na dlouho dobu z atraktivních akcí vše. Až pět minut před koncem první půle se míč ze závaru před hostujícím brankářem rozkutálel směrem za brankovou čáru, kam se nikým netečován i dostal. Gól byl nakonec jako vlastní připsán Hernándezovi. Domácím příznivcům pak nezáživný první poločas hráči plně vynahradili ještě druhou brankou v krátkém sledu, když z voleje mířil přesně k levé tyči Palazón.

Inkasované góly z konce úvodního dějství vedly k lepšímu výkonu Osasuny na začátku druhého poločasu, obrana Vallecana ale předváděla poctivý výkon a dlouho žádné nebezpečí nepřipouštěla. Nakonec se týmu z Pamplony částečně vyplatilo zjednodušit hru a zbytečně nekombinovat. V 66. minutě se tak do míče opřel Gómez, a dělovku zpoza vápna umístil nechytatelně do horního rohu branky. Více už toho ale hosté předvést nedokázali. Naopak tři minuty před koncem ještě zahrozil Pathé Ciss, jeho hlavička z malé vzdálenosti ale mířila přesně na gólmana.

Vallecano přesto dokázalo po dvou měsících konečně zvítězit a svého soka navíc předstihlo v tabulce. Jeho dalším soupeřem bude 22. dubna Real Sociedad. Osasuna bude ve stejný den hostit Betis.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele