35. kolo
20.05.2023 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Gerard Moreno (© AFP)

Villarreal urval v závěru vítězství a tlačí se na čtvrtý Real Sociedad

Sen o Lize mistrů zůstává, když Villarreal porazil 2:1 Gironu a snížil náskok čtvrtého Realu Sociedad. Žlutá ponorka urvala vítězství až v nastaveném čase po rychlém kontru Jacksona a zakončení Gerarda Morena.

Girona doma patří mezi nepříjemné soupeře a navíc se jí v letošním ročníku LaLigy daří. Katalánský celek potřeboval uspět, aby uhájil průběžné sedmé místo v tabulce, jenomže v samotném závěru neuhlídal brejk a zůstal bez bodů.

Mimochodem nepovedl se mu ani začátek, protože už po devíti minutách Villarreal na Estadi Municipal de Montilivi vedl. Jackson uplatil svojí rychlost, zatáhl balón do šestnáctky a místo zakončení volil přihrávku na Yeremiho Pina, který střelou do prázdné branky otevřel střelecký účet utkání. Girona mohla odpovědět ve 22. minutě po průniku Rodriga Riquelmeho, ale Pepe Reina jeho střelu do středu branky vyrazil. Každopádně vyrovnání přišlo o dvě minuty později. Dlouhý centr do šestnáctky sklepl před branku Martínez a David López zblízka neminul - 1:1. Svižný fotbal pokračoval až do konce prvního poločasu, byť k další změně skóre prozatím nedošlo.

Remízový stav určil ráz druhé půli, ve které ubylo brankových příležitostí. Oba celky si byly vědomy, co je v sázce a nikdo nechtěl udělat chybu.

V 70. minutě se podařilo Gironě skórovat, ale Cyhankov byl v ofsajdu a radost z gólu tudíž byla zbytečná. Vypadalo to na remízový konec a dost možná by takový výsledek zápasu slušel, jenomže v nastavení udělali domácí chybu a Žlutá ponorka to nekompromisně potrestala. Ve čtvrté minutě podnikl Villarreal rychlý kontr, přičemž další skvělou práci odvedl Jackson a milimetrově přesnou přihrávkou vyzval k rozhodující brance Gerarda Morena. Villarreal za pět dvanáct urval důležité vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele