2. kolo
22.08.2022 22:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Cristhian Stuani (© AFP)

Nováčka za první výhrou nasměroval kanonýr Stuani. Getafe navázalo na špatné výkony

V zápase druhého kola LaLigy Girona přehrála na domácím hřišti trápící se Getafe 3:1. Nejlepší střelec loňského ročníku druhé španělské ligy Cristhian Stuani v prvním poločase otevřel skóre svým 160. ligovým gólem v kariéře, střelecký účet domácího týmu pak uzavřel v 64. minutě Taty Castellanos. Madridský klub v součtu s předchozí sezonou nezvítězil v posledních sedmi utkáních.

Nováček z Girony do nové sezony vstoupil těsnou prohrou s Valencií, jeho výkon ale naznačoval, že by mezi španělskou smetánkou neměl být do počtu. To Getafe pokračovalo v nekvalitních výkonech z konce minulého ročníku, prohra se silným Atlétikem Madrid tak nijak nepřekvapila. Oba týmy doufaly v nápravu nepovedeného vstupu do soutěže a zároveň v první vstřelenou branku, která by je k bodovému zisku jistě přiblížila.

Hru se v úvodu sice příliš domácímu celku nedařilo rozhýbat, i tak byla ale znát chuť bíločervených držet se na balonu a udávat tempo. To se jim v průběhu poločasu dařilo čím dál více a jejich sympatická ofenzivní snažení nutila hráče Getafe důkladně bránit. Proti chodu hry však nejblíže úvodní brance zápasu byli v 28. minutě hosté, jejichž centr srazil do vlastního břevna jeden z bránících hráčů. Závěr půle pak přinesl zasloužený gól Stuaniho, jehož 24 přesných zásahů v minulé sezoně hrálo hlavní roli v postupu domácích do první ligy.

Hosté z Madridu v prvním dějství jedinkrát nevystřelili. Dvě minuty po výměně stran tuto kletbu zlomili, ovšem smolným vlastním gólem. Štěstí bývalému klubu Jakuba Jankta nepřálo ani v 56. minutě, kdy sice první střelu hostí přetavil v gól Enes Ünal, branka však neplatila kvůli předcházejícímu faulu. Azulones se alespoň probrali a začali mírně balancovat dosud jednostranné statistiky, síť ale poté rozvlnili znovu domácí. Tentokrát pohlednou průnikovku usměrnil do brány lobem Castellanos. Zakroucenou trefu z úrovně vápna po chybné rozehrávce již Ünalovi nikdo odepřít nemohl, a v 73. minutě tak přišlo snížení. Atraktivní závěr zápasu další branku nenabídl, pouze vyloučení frustrovaného Fabrizia Angileriho.

Girona tak dokázala první domácí utkání v sezoně proměnit v premiérové vítězství. V příštím kole se představí opět na vlastním stadionu, 26. srpna přivítá Celtu Vigo. Getafe se první body pokusí získat 28. srpna proti rozjetému Villarrealu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele