8. kolo
08.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Éder Militão (© AFP)

Malé madridské derby vyznělo lépe pro Real

Souboj Getafe s Realem Madrid měl jasného favorita, avšak jednoznačný průběh to nebyl. Obhájce titulu nakonec zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1:0 a především bodově napravil zaváhání z minulého týdne. Jedinou branku hostů vstřelil už ve třetí minutě stoper Éder Militão.

Realu Madrid chyběla brankařská jednička Thibault Courtois, a tak se mezi tři tyče postavil jeho náhradník Andrij Lunin. Chyběl také francouzský útočník Karim Benzema, jinak Ancelotti sestavou nešetřil.

Getafe vstoupilo do utkání špatně a od svého městského rivala rychle inkasovalo. Éder Militão si naskočil na malém vápně na rohový kop a hlavou nedal Soriovi žádnou šanci. Hosté se rychlou brankou uklidnili a hodlali kontrolovat hru. Ve 22. minutě se dostali do šance i hráči Getafe a na Angileriho pobídku těsně nedosáhl Mayoral. To byla největší šance Azulones v prvním poločase. První dějství nakonec nebylo na šance zas tak bohaté, jak by si asi diváci představovali. Před koncem poločasu se ještě Real dožadoval pokutového kopu, nicméně penalta se nekopala, protože zákrok v šestnáctce přišel až poté, co balón opustil hrací plochu.

Real vedl, ale místo aby se uklidnil druhou branku, tak trnul. Střely Rodryga, Tchouaméniho a Modriće se neujaly a na druhé straně neuspěl ani Aleňa, proti němuž Lunin vytasil pohotový zákrok. V 57. minutě se Rodrygovi sice podařilo skórovat, jenže v době přihrávky byl v těsném ofsajdu. Azulones zůstávali ve hře o body až do samotného konce, ale stejně jako hostům se už žádný gól nepodařilo vstřelit. Real Madrid si tak z Getafe odváží nejtěsnější výhru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele