24. kolo
05.03.2023 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Barcelona ustála roli favorita a hubený náskok ubránila i v deseti

Napravit nepovedený dojem z posledního ligového zápasu na hřišti Almeríe se chtěla v neděli odpoledne pokusit družina trenéra Xaviho proti Valencii. Ta se v současné době potýká s opravdu mizernou formou a do zápasu tak vstupovala v roli jasného outsidera. Jediný gól zápasu vstřelil v šestnácté minutě Raphinha, průběh druhé půle si pak Katalánci zkomplikovali sami, nejprve neproměnil penaltu Ferrán Torres, následně se nechal vyloučit Araújo. Triumfu domácích to už ale nezabránilo a ti si tak odnesli hubené vítězství 1:0.

S vědomím zraněných klíčových opor v čele Lewandowskim, Pedrim a Dembélém a zároveň vykartovaným Gavim vstupovali Blaugranas do utkání, ale na jejich hře to v prvních minutách nebylo znát. Naopak si už po čtvrthodině vypracovali první gólovou šanci, ze které se prosadil Raphinha. Sergio Busquets centroval do vápna, Brazilec si na míč parádně naběhl a neméně přesně jej poslal za záda Mamardashviliho.

Následný tlak Katalánců začal v následujících minutách polevovat a ke slovu se dostali také hosté. Chybné rozehrávky Ter Stegena, způsobené riskantní malou domů Torrese, využil k zakončení Lino, branku ale o pár metrů přestřelil.

Třiapadesátá minuta vnesla do zápasu další rozruch. Guillamón zahrál ve vápně svého týmu rukou a kopala se penalta. Torres sice vložil do přízemní střely dostatečnou razanci, zamířil však do tyče, a tak musela Barcelona dál hájit pouze jednogólový náskok.

O ten navíc mohla přijít o pár minut později, když se po nepřesné hlavičce Koundého málem vyřítil na Ter Stegena osamocený Duro. Duchapřítomně však zasáhl Araújo, který svého soupeře stáhl k zemi, čímž si logicky vysloužil červenou kartu. Situace se odehrála v bezpečné vzdálenosti od branky a domácí si s následnou standardkou poradili.

Obrovskou šanci na vyrovnání pak spálil Francicso Pérez, který z bezprostřední blízkosti bránu německého gólmana těsně minul, akci však stejně předcházel ofsajd.

Los Che tak na výhru se Sociedadem nenavázali a ode dna se neodpoutali. Naopak Barcelonští zvýšili svůj náskok na prvním místě na deset bodů a budou doufat v zaváhání Realu ve večerním souboji s Betisem.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele