33. kolo
02.05.2023 19:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jordi Alba (© AFP)

Barcelona díky Albovi udolala oslabenou Osasunu

Osasuna hodně dlouho odolávala a zejména brankář Fernández si zaslouží poklonu. Barcelonským atakům se hosté i v početním oslabení bránili dlouho, pět minut před koncem ale Barcelonu spasil Jordi Alba.

Barcelona chtěla udělat další velký krok směrem k titulu, který jí podle mnohých už stejně náleží. Jistotu však neměla, a proto potřebovala další body. Ty jí mělo zprostředkovat utkání s Osasunou a Blaugranas nechtěli nic ponechat náhodě. Úvodní minuty se podle očekávání odbývaly podle katalánských not, Barcelona kombinovala a dominovala, jenže na šanci jsme čekali poměrně dlouho.

Poprvé se brankář Fernández trochu zapotil ve 25. minutě. Tehdy se do jeho vápna prohnal obránce Alejandro Baldé a vymyslel zpětnou nahrávku přes celou šíři pokutového území. Na zadní tyči postřehl nabíhajícího Pedriho, který se snažil míč tečoval, nicméně nedokázal balon sklepnout mezi tři tyče. Následující situace už podstatně ovlivnila celé utkání, protože za dlouhým míčem za obranu se hnal Pedri a byl v rozhodující chvíli stažen posledním hráčem Osasuny, tedy Herrandem. Sudí s ním samozřejmě neměl slitování a ukázal mu rovnou červenou kartu!

Myšlenka na to, že budou hrát na Camp Nou proti Barceloně v početním oslabení více než hodinu, hráče Osasuny určitě nenadchla, spíš naopak. Navíc museli čelit přímému kopu, k jehož rozehrání se postavil Raphinha. Krásnou ranou ale těsně minul tyč. Raphinha se o chvíli později vydal za De Jongovým nákopem a střetl se ve sprintu s brankářem Fernándezem, avšak hlavní sudí žádný faul či nedovolený zákrok neviděl.

Konec poločasu označkovala hlavička Araúja po Raphinhově rohovém kopu, mladý obránce ovšem mířil mimo. Hned po změně stran Xaviho svěřenci přidali na tempu a ve třetí minutě druhé půle se do zajímavého zakončení prodral Fati. De Jong následně pálil z voleje jen do náruče brankáře Fernándeze. A gólmana Osasuny nepropálil ani Fati.

Barca se začala v zakončení enormně trápit a nemohla najít svou obvyklou přesnost. Osasuna zahrozila poprvé snad až v 66. minutě, když po vypadnutí míče z náruče brankáře Ter Stegena dorážel Barja. O chvíli později se sice prosadil Robert Lewandowski, ale jeho trefa kvůli předcházejícímu ofsajdu Ferrána Torrese neplatila.

Když už to vypadalo s Barcelonou hodně vážně, spasil ji netradiční střelec. Centrovaný míč posunul De Jong na kraj k Jordimu Albovi a neobsazený bek se štěstím propálil brankáře Fernándeze!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Jurkovic

Počítám dobře, když dnes real ztratí (vzhledem k soupeři je to dost možný), tak v derby můžeme slavit titul?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele