38. kolo
04.06.2023 21:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Adrian Embarba (© AFP)

Přetahovaná nakonec měla pro Almeríi příchuť záchrany. Espanyol se s první ligou rozloučil remízou

Almería v závěrečném 38. kole LaLigy remizovala s už jistě sestupujícím Espanyolem 3:3 a i díky ostatním výsledkům si zajistila setrvání v nejvyšší soutěži. Diváci na stadionu sledovali atraktivní podívanou, kde se skóre měnilo hned několikrát. Espanyol bleskurychle reagoval na úvodní branku Almeríe výstavním gólem Javiho Puada a krátce po přestávce dokonce skóre otočil. Rojiblancos však ukázali neskutečnou houževnatost, když dokázali dvakrát odpovědět na vedení domácích. Hrdinou zápasu se stal Sergi Dardel, který proměnil v 86. minutě pokutový kop.

Gól Samuela Lina ze závěru duelu ve Valencii bude ještě dlouhou dobu budit fanoušky Espanyolu ze snů. Katalánci na Mestalle sahali po výhře, kterou by si ještě udrželi reálné naděje na záchranu, nakonec však jejich šance v sídle Netopýrů pohasly. To udělalo radost mnoha týmům ze spodní části tabulky a mezi nimi také Almeríi, jíž stále hrozil rychlý návrat do nižší soutěže. Jednou z příčin těchto potíží byla její venkovní forma, když na hřištích soupeřů vyhrála v aktuálním ročníku jediný duel.

Utkání začalo za ohlušujícího pískotu domácích fanoušků, kteří tak vyjádřili svou nespokojenost s neúspěšnou sezonou svých oblíbenců. El Bilal Touré se v 10. minutě podílel na zhoršení atmosféry, jelikož si našel krásný centr z levé strany a hlavou nasměroval míč přesně k levé tyči. Příznivci modrobílých však nestačili ani analyzovat obdrženou branku a již opět panoval smírný stav. Postaral se o něj výstavním gólem z voleje Puado. Tempo hry nadále bylo svižné s řadou nadějných příležitostí na obou stranách. V té největší selhal v závěru úvodního dějství hostující Adrián Embarba, který z nadějné pozice trefil pouze hlavu domácího stopera.

Z první větší šance druhého poločasu hned padla branka. Postaral se o ni ve 49. minutě Ronael Pierre-Gabriel, který předpisově zavřel zadní tyč a tvrdou ranou kolem gólmana otočil stav utkání ve prospěch Espanyolu. Almería se však nechtěla smířit s porážkou a o 9 minut později bylo zase vyrovnáno. Prosadil se Embarba, jenž se probojoval k míči v pokutovém území a střelou k levé tyči nedal bezmocnému gólmanovi šanci. V 73. minutě se čísla na světelné tabuli opět měnila ve prospěch Espanyolu. Krásnou individuální akci zakončil Luca Koleosho ranou na vzdálenější tyč. V 87. minutě dostal jedinečnou příležitost zachránit svůj tým v soutěži Dardel. Ten se z penaltového puntíku nemýlil a potřetí a naposledy srovnal stav utkání.

Espanyol tak při rozlučce s nejvyšší soutěží promluvil do boje o záchranu a remizoval s Almeríí. Ta se však nakonec navzdory ztrátě bodů udržela mezi španělskou elitou.

Autor: Livesport.cz / Dan Jambor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele