16. kolo
06.01.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta Vigo porazila Elche, jedinou brankou rozhodl Aspas

Celtě stačila jediná trefa k tomu, aby se do Viga vracela po utkání s Elche coby vítěz. Postaral se o to nestárnoucí šutér Iago Aspas.

Elche doufalo v zázrak, aby zlepšilo své mizerné postavení v tabulce. Jakékoli jeho plány ale vzaly celkem rychle za své. Mírně aktivnější Celta se totiž na jeho půdě ujala vedení už po sedmi minutách! Po pravé straně pronikl do šestnáctky Gabriel Veiga a nahrával před bránu. Brankář Badía asi nebude mít zrovna čisté svědomí, protože jeho nepříliš prudký centr v podstatě jen srazil do dobíhajícího Iaga Aspase, který se díky důrazu dočkal první dnešní branky.

Celta vedla velmi rychle a na domácí ekipě bylo vidět, že ji tenhle vývoj utkání dost zarazil. Navýšit náskok zkoušela Celta po dvaceti minutách, kdy se Veiga opět dravě protáhl do vápna a tentokrát vypálil. Badía se ovšem poučil a jeho pokus schoval do rukavic. Elche dlouho nemohlo nic vymyslet, až ke konci poločasu zajímavě zakončil hlavičkující Boyé.

Celta mohla po hodině hry zvýšit své vedení, jenže tvrdou hlavičku Huga Malla zastavilo břevno. V samém závěru ještě viděl červenou kartu domácí Pedro Bigas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele