5. kolo
11.09.2022 16:15 CET
1 : 4
(0:4)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Athletic si venku opět s chutí zastřílel. Elche nadělil čtyři góly

Athletic dal podruhé v řadě na venkovním hřišti čtyři branky a porazil v rámci pátého kola LaLigy Elche 4:1. O vítězství Baskové rozhodli už v úvodním dějství. Kanonádu odstartoval vlastním gólem Nicolas Mercau a z penalty se následně prosadil Oihan Sancet. Hrůzostrašný první poločas zakončila velká chyba domácí obrany, která tak ve 44. minutě inkasovala už počtvrté. V 59. minutě se alespoň o snížení stavu postaral Ezequiel Ponce.

Po prohře 0:4 s Villarrealem patřila Elche s jedním bodem po čtyřech kolech sestupová 18. pozice. Svěřence Francisca Rodrígueze trápila hlavně ofenziva, když jejich jediný dosavadní gól vstřelil v zápase s Almeríi Álex Collado. Domácí si před tímto duelem jistě chtěli vzít inspiraci z Espanyolu, kterému se, ač byl horším týmem, podařilo v minulém kole proti Baskům zásluhou Martina Braithwaitea zvítězit, a nalézt tak recept na do té doby skálopevnou obranu soupeře.

Domácím ale vstup do zápasu nevyšel. V deváté minutě si totiž po centru z levé strany srazil míč do vlastní branky Mercau. Ještě hůře bylo o pět minut později, kdy rozhodčí nařídil proti Elche penaltu, kterou následně bez problémů proměnil Sancet. Galapředstavení Rojiblancos pokračovalo i ve 22. minutě. Nico Williams předvedl na pravé straně krásnou individuální akci a poslal Athletic do tříbrankového vedení. Před přestávkou se v šanci objevil i jeho bratr Iňaki Williams, jeho zakončení z oblasti penaltového puntíku ale skončilo v rukavicích Édgara Badíi. Čtvrtý gól přidal Álex Berenguer, když využil nedůrazu domácí obrany.

Úpravy skóre se svěřenci Rodrígueze mohli dočkat v 52. minutě. Ponce ale zevnitř pokutového území branku přestřelil. Ještě větší šance však přišla opět na druhé straně. Nejdříve pálil do břevna Berenguer a hned poté se dostal k dorážce na malém vápně Iker Muniain. Jeho hlavička ale skončila na brankáři Badíovi. O první branku druhého poločasu se tak v 59. minutě postarali fotbalisté Elche. Lucas Boyé získal míč u půlicí čáry a v pokutovém území ho předložil do jasné pozice Poncemu. Na víc se ale domácí nezmohli a v LaLize tak mají stále pouze jediný bod.

Čekání Elche na výhru tak po porážce s Athleticem dál pokračuje. O zázrak se domácí pokusí v dalším ligovém klání 17. září, kdy je čeká výlet na Barcelonu, hosté ve stejný den přivítají Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele