3. kolo
29.08.2022 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Cádiz opět neskóroval. Od Athleticu dostal čtyři branky

Athletic nedal domácímu Cádizu žádnou šanci a rozemlel jeho naděje na body čtyřmi góly. Cádiz naopak protáhl svou negativní sérii a v novém ročníku pořád čeká na vstřelený gól.

Cádiz měl před sebou důležitý úkol. Konečně dát gól. Až do začátku utkání byl totiž jediným týmem v celé lize, kterému se ještě nepovedlo vstřelit branku. A ani dnes to neměl snadné, protože Athletic, psychicky posílen návratem milovaného záložníka Andera Herrery, se dostával do šancí až příliš snadno. Ve čtvrté minutě musel brankář Ledesma poprvé výrazně zasahovat a kuriózní bylo, že ho povedenou hlavičkou ohrozil vlastní spoluhráč Negredo!

Na trávníku byla hodně cítit i přítomnost obou bratří Williamsových, kteří spolu vytvořili hodně dynamické duo. Byl to starší Iñaki, kdo jako první rozjásal fandy v sektoru hostí. I když mu hodně výrazně pomohl Cádiz sám. Santi Arzamendia pokazil rozehrávku, vlastně poslal do šance Williamse a ten už si poradil i s brankářem Ledesmou - 1:0 pro hostující Lvy.

Williamsové byli hlavní zbraní Athleticu a hlavními postavami první půle. Deset minut před jejím ukončením napálil mladší Nico míčem ruku Espina a sudí neváhal ani vteřinu s odpískáním penalty. Jenže starší z dvou bratrů tuhle nabídku nevyužil a míč poslal na stejnou stranu, kam Ledesma skákal!

Cádizu se první půle vůbec nedařila a nebylo divu, že kouč Sergio González udělal dvě změny. Do hry poslal Chusta s Emeteriem a sliboval si zlepšení. Naději Cádizu sice chtěl dát Negredo, ale jeho střela z 53. minuty prošuměla slabě do náruče brankáře Simóna. A Athletic trestal. Po pouhých dvou minutách Iñigo Lekue na půlící čáře vystihl přihrávku na Aleja a poslal do šance Gorku Guruzetiu, který se už nemýlil - 2:0.

Athletic rychlými přihrávkami nedával Cádizu šanci vydechnout, natož pak založit nějaký útok. A to ještě domácím trochu pomohli sudí. V 66. minutě dal Oihan Sancet zřejmě regulérní gól, ale pomezní sudí mu odmával ofsajd, který posvětil i VAR. Přesto se hosté dočkali třetího zásahu. Sancet roztáhl hru do křídla a přes De Marcose s Williamsem se míč dostal na vápno. Tam ho z rvní napálil Alex Berenguer do protipohybu brankáře Ledesmy a bylo vymalováno. Tím to ale pro Cádiz neskončilo, protože v nastavení mu potupný čtvrtý úder naservíroval Gorka Guruzeta, autor dnešních dvou gólů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele