22. kolo
18.02.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Federico Valverde (© AFP)

Real byl bez Benzemy poloviční. Naději na titul musel zachránit v závěru Valverde

Real Madrid se jen s obtížemi vyrovnával s absencí kanonýra Karima Benzemy a na hřišti Osasuny ve 22. kole LaLigy zvítězil jen těsně 2:0. Vítěznou branku utkání si připsal 12 minut před koncem zápasu Federico Valverde, na kterého v samotném závěru navázal Marco Asensio. Bílý balet tak stále živí naději na ligový titul, na vedoucí Barcelonu mu ale stále chybí pět bodů a katalánský celek navíc může těžit z jednoho utkání k dobru.

Osasuna nepatřila k oblíbeným soupeřům Realu Madrid. Tři z posledních pěti zápasů totiž skončily remízou, a to včetně toho říjnového na Santiago Bernabéu. Tehdy měl Bílý balet utkání výborně rozehrané, jenže po změně stran nejprve srovnal Kike García a posléze Benzema neproměnil penaltu. Obhájci titulu ale mohli kromě triumfu na Mistrovství světa klubů oslavovat také návrat klíčového hráče. Po zranění se totiž vrátila stálice mezi třemi tyčemi Thibaut Courtois.

Velkou šanci měl v 10. minutě Vinícius Júnior, když se hnal sám na brankáře Osasuny. Sergio Herrera však včas zaplnil mezeru mezi nohama, kam směřoval pokus mladého křídelníka. V 17. minutě pálil zpoza vápna Valverde, jeho pokus jen těsně minul pravou tyč. Nadále se ale Real bez hlavní ofenzivní hvězdy trápil. Míč na svých kopačkách držel velkou většinu času, další ohrožení pro Herrerovu bránu už ale do poločasu nepřišlo. Naopak krátce před koncem prvního dějství ještě poslal ránu z dálky Ante Budimir, ta však prosvištěla těsně vedle pravé tyče.

Minutu po změně stran střílel z nebezpečné pozice uvnitř šestnáctky Rodrygo, jeho rána ale opět minula pravou tyč. O chvíli později poslal elegantní patičku na bránu Realu domácí Budimir. Mířila však přesně do rukou Courtoise. Šance Osasuny se ale začaly kupit. Nejprve v 62. minutě nasměřoval střelu ze střední vzdálenosti do tyče Moi Gómez. V 65. minutě potom poslal varování Realu Jon Moncayola, jeho pokus z voleje tentokrát těsně minul levou tyč. V 74. minutě zazdil na druhé straně obrovskou šanci Vinícius Júnior, když ho již po několikáté v osamocené pozici vychytal Herrera. Favorit svou roli nakonec potvrdil v 78. minutě, kdy poslal přihrávku na pokutový puntík Vinícius Júnior a Valverde ji z těžké pozice dokázal dostat za brankářova záda. Pojišťující branku pak přidal krátce před závěrečným hvizdem střídající Asensio.

Real Madrid tak v Pamploně uspěl a přiblížil se v tabulce vedoucí Barceloně. V příštím kole 25. února přivítá v městském derby Atlético, Osasuna se o den později představí v Seville.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele