27. kolo
02.04.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Atlética Madrid (© AFP)

Atlético spasil v utkání s Betisem žolík Correa

Poslední zápas nedělního programu nabídl souboj mezi třetím Atléticem Madrid a pátým Realem Betis. Po poměrně vyrovnaném průběhu se nakonec pět minut před koncem prosadili "Indiáni", jmenovitě Ángel Correa, a pojistili si tak hubené vítězství 1:0.

Z kraje zápasu drželi míč spíše domácí, v osmé minutě to vyústilo i v první velkou šanci. Po nabídce Llorenteho se k obtížné střele z první dostal ve vápně Griezmann, rozvlnil však pouze boční síť. Jinak se první půle nesla spíše v defenzivním duchu a ofenzivní hráči obou týmů toho ze svého repertoáru příliš nepředvedli.

To poločas druhý byl už o něčem jiném. Hned po přestávce se obrovskou šancí prezentoval Gimenéz, jenž si naskočil na rohový kop, jeho hlavička však mířila pouze do břevna, od nějž se odrazila do zámezí. O deset minut později měl na kopačce vedoucí branku Carrasco. Toho našel zcela osamoceného téměř na malém vápně Llorente, Belgičan ale střelou po zemi nechal vyniknout Ruie Silvu.

O pár minut později unikal po chybné rozehrávce "Atletů" z úhlu na Oblaka Miranda, svým zakončením ale svatyni slovinského gólmana minul. Pak se sice do prázdné brány dokázal trefit kapitán domácích Koke, při střele Llorenteho, která jeho dorážce předcházela, ale stál v jasném ofsajdu, a tak se o gól jednat nemohlo.

Skóre tak musel otevřít až pět minut před koncem vystřídavší Correa, který se po krásné individuální akci, leč trochu se štěstím, dostal až před Costu a neomylně zakončil k tyči. Colchoneros tak v důležitém utkání porazili Betis 1:0 a zajistili si tak odstup již šesti bodů na čtvrtý Sociedad.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kmonda7

Poslední dobou Rojiblancos dávají rozhodující góly v závěru utkání, jsem zvědají jak dlouho jim toto štěstí vydrží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele