7. kolo
30.09.2022 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Nico Williams (© AFP)

Athletic nedal Almeríi žádnou šanci

Páteční předehrávka španělské ligy přinesla očekávaný výsledek, a sice vítězství Athletic Clubu nad Almeríou v poměru 4:0. Výrazně se o to zasloužili bratři Williamsové Iňaki a Nico. Oba se zapsali mezi střelce a navíc si připsali jednu asistenci.

Po reprezentační přestávce se vrátila LaLiga a hned v pátek večer na sebe vyrukovali Athletic a Almería. Favoritem byli domácí, kteří před reprezentační přestávkou zaznamenali čtyři výhry a jednu remízu. Naopak Almería vyhrála jen jeden zápas, byť nečekaně proti Seville.

V první větší šanci byli překvapivě hosté, když střelu Samuela Costy zpoza vápna ještě Simón vyrazil a následná dorážka Ramazaniho skončila mimo branku. V 10. minutě už se skóre pohnulo a to ve prospěch Basků. Nico Williams poslal lehký centr na hlavu svého bratra Iňakiho a ten překonal gólmana Fernanda.

Almería vypadla z tempa a o sedm minut později už vedl Athletic o dva góly. De Marcos poslal do vápna prudkou přihrávku, se kterou si Ohian Sancet skvěle poradil a mezi dvěma obránci neomylně zakončil. Prohrávat po sedmnácti minutách na San Mamés o dvě branky znamenalo pro hosty velkým problém, se kterým se nedokázali vypořádat. Athletic po zbytek poločasu v klidu kontroloval hru, aniž by Almeríu do ničeho pustil.

Hosté sice udělali o přestávce jednu změnu, ale kýžený efekt to na zlepšení nemělo. Krátce po změně stran vstřelil třetí branku Iňaki Williams, nicméně kvůli těsnému ofsajdu neplatila. O chvíli později spálil dosud největší šanci Almerie Dyego Sousa, jemuž střelu z otočky zlikvidoval Simón.

Úřadoval Ahletic a v 62. minutě se prosadil Nico Williams. Přihrávku dostal už v pokutovém území od bratra a střelou procedil balón mezi nohy brankáře Fernanda. Almería se ještě chtěla vzchopit, ale hlavička Kaiky se mezi tři tyče nevešla a když osm minut před koncem stáhl v pokutovém území Puigmal Vesgu, byla nařízena penalta. Sám postižený Mikel Vesga jí proměnil s přehledem a stanovil konečnou výši výsledku 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. kolo kurz 1,59-nula. 2. kolo kurz 1,7-jednička. 4. kolo kurz 1,52-dvojka . 6. kolo kurz 1,63 -jednička. Ted je 1,44. Co nám Bilbao předvede????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele