23. kolo
26.02.2023 14:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Girony (© AFP)

San Mamés vidělo pětigólovou přestřelku, Bilbao těsně padlo s Gironou

Athletic Club se v třiadvacátém kole představil na domácím hřišti proti Gironě a přestože se Kataláncům v této sezóně venku příliš nedaří, dokázali zvítězit v poměru 3:2. Tomu výrazně dopomohli i hráči domácích, kteří si dva ze tří gólů vstřelili sami. Po úvodní trefě Aleixe Garcíi si vlastenec dal De Marcos, následně sice na 1:2 snížil Yuri, další gól do vlastní sítě si ale dal Vesga. Ve druhém poločase dokázal skóre korigovat Raúl García, na bodový zisk pro domácí to už ale nestačilo.

Úvodní gól padl v podstatě z první akce zápasu. Tsygankov přiťuknul míč ve vápně Garcíovi, který parádní ranou na zadní tyč nedal šanci brankáři Simónovi. Zle si pak zatopil záložník Athleticu Vesga, který trefil svou přihrávku v blízkosti branky příhodně do nohy Castellanose. Zdánlivě nechytatelný odraz dokázal brilantním zákrokem vytáhnout na roh Simón.

Po jeho rozehrání už byl ale krátký, což opět zavinil jeho spoluhráč. De Marcos naprosto neočekával, že by se míč odrazil až na zadní tyč, nešikovně jej zasáhl a nechtěný vlastenec byl na světě.

"Lvi" se ale nevzdali a o chvíli později se dokázali trefit do správné brány. Jmenovitě Yuri Berchiche, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu nakrátko, se s ničím nerozpakoval a neomylně jej přes několik obránců poslal po zemi na zadní tyč.

Další úder si však Baskové ještě do poločasu opět zasadili sami. Psala se již první minuta nastavení když Aleix García centroval do vápna a ani jeden z jeho spoluhráčů na vysoký balón nedosáhl. To však nečekal nešťastník Mikel Vesga a hlavou jej poslal do vlastní sítě.

Druhá půle začala zajímavým tahem domácího trenéra Valverdeho, který poslal do hry náhradního brankáře Agirrezabalu, který v minulém kole podal velmi solidní výkon proti Atléticu Madrid. Nový muž mezi třemi tyčemi už sice další gól neinkasoval, ani to už ale Baskům k bodovému zisku nestačilo.

Jedinou trefou se totiž až minutu před koncem základní hrací doby prezentoval Raúl García. Hostující Romeu vymyslel nesmyslnou malou domů, na kterou nedosáhl gólman Gazzaniga, balón jen lehce tečoval před sebe, kde si jej našel právě García a poslal jej do odkryté sítě. K vyrovnání na 3:3 už se ale Athletic nedostal, a tak doma na Blanquivermells poměrně překvapivě nestačil.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele