21. kolo
18.01.2022 20:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Betis se s Alavésem nemazal a zvítězil 4:0

Real Betis si potvrdil třetí příčku v tabulce, když rozdrtil Deportivo Alavés čtyřmi góly. Andalusané si už v prvním poločase vytvořili tříbrankový náskok a po změně stran ještě navýšili skóre. Hosté i nadále zůstávají v sestupovém pásmu.

Los Verdiblancos předvedli parádní hodinu a nešťastného brankáře Pacheca postupně překonali dvakrát Iglesias, Canales a Juanmi. Alavés tentokrát vůbec nestačil držet krok a zaslouženě se vrací s nepořízenou.

Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho tak splnili roli favorita a vlastně si připsali bezproblémové vítězství. Poprvé se měnilo skóre již v 11. minutě, když si na centr Canalese naskočil Borja Iglesias a Pacheco byl v brance Deportiva krátký. Domácí dál udávali tempo hry a zanedlouho se dočkali druhého zásahu. Ve 29. minutě si Sergio Canales navedl balón k šestnáctce a parádní ranou o břevno nedal Pachecovi žádnou šanci zasáhnout.

Deportivu se nedařilo a poločas hrůzy pro něj vygradoval obrovskou chybou Miazgy, který namazal Borju Iglesiasovi a ten samostatný postup na Pacheca zvládl. Betis tak vedl po prvním poločase jasně o tři góly a mířil za vítězstvím.

LaLiga už zažila nejeden fantastický zvrat, ale tentokrát to nebyl tento případ. Jakékoliv naděje na zdramatizování zápasu rozcupoval čtvrtým gólem Juanmi, a to po samostatném úniku. Prakticky po hodině hry už nebylo o co hrát, a to se projevilo především na tempu zápasu. Betis sundal nohu z plynu a trápení Deportiva pokračovalo. Hosté vlastně vystřelili jen dvakrát na branku, z toho však žádná příležitost nebyla čistě gólová. Sudí Sánchez pak logicky neměl důvod dlouho nastavovat a utkání ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele