22. kolo
23.01.2022 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Nicolas Serrano (© AFP)

Athletic veze z Madridu tři body, Rayo sestřelil jediným gólem Serrano

V Baskicku bude po víkendu veselo. Místní Athletic Club totiž dokázal vyhrát na půdě nebezpečného Vallecana a přiblížil se k pohárovým příčkám. Jedinou branku vyrovnaného zápasu obstaral po půlhodině hry Nico Serrano.

Rayo od nového roku ještě ligový zápas nevyhrálo a na tři body si bude muset minimálně dva týdny počkat. Minulý týden sice zvládlo zápas Copa del Rey proti Gironě, ale Athletic Club byl jiné sousto.

Šancí bylo v průběhu utkání poměrně dost. Poprvé zkusil střelecké štěstí Berenguer a branku naštěstí pro domácí netrefil. Co se nepovedlo Berenguerovi, to se podařilo ve 30. minutě Nico Serranovi. Jeho parádní levačka skončila v horním rohu branky a Athletic Club zaslouženě vedl.

Rayo mělo možnosti na vyrovnání. Nebezpečně střílel z otočky García a Simon schoval balón do rukavic. Na druhé straně nevyzrál na Zidaneho Williams a údajná ruka Viviana nebyla hodnocena jako penaltová.

Ve druhém poločase už to s gólovými příležitostmi tak slavné nebylo. Hra se ještě více vyrovnala a nejzajímavější moment asi předvedl střílející Serrano. Tentokrát neměl takovou mušku jako v první půli a balón poslal z první hodně nad.

Rayo si nedokázalo vytvořit soustavný tlak a nutno říci, že Athletic ho svojí hrou do ničeho nepustil. Poměrně vyhecovaný závěr zápasu už hosté zvládli a z hlavního města Španělska si odvážejí tři body. A velmi důležité, protože je vrací do hry o evropské poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele